Com van els nervis, està preparada per al possible ascens?

Portem tot aquest final de temporada a un molt bon nivell. És el moment del Girona com ha demostrat l'equip en els darrers partits. Som molts els qui confiem que aquesta dinàmica ens ajudarà a pujar, però també estem marcats per l’experiència i, després del que vam viure l’any passat, hem de ser molt prudents. Donem tots els ànims als jugadors, cos tècnic i membres del club perquè hi confiem. El Girona mereix l'ascens, però el futbol molts cops ha sigut injust amb nosaltres. N’hem tingut moltes de fredes i ara toca la calenta. Confiem amb la dinàmica i només demanem calma perquè es preparin bé.

Després de com ha anat la temporada i com l’equip ha afrontat situacions complicades, com creu que arriba a la final?

Estem tenint un final de temporada extraordinari. Les dinàmiques són brutals. Tenim optimisme a la ciutat i segur que per als propis jugadors això també els dona una dosi de seguretat. Tot i així, hem de ser molt prudents. Que treballin amb calma i se sentin segurs. Tenen tota la ciutat i el territori al costat. Tothom estarà donant suport al Girona, tant si s’aconsegueix l’ascens com si no.

Va seguir l’anada a Vallecas? Guanyar allà és un pas important, però encara no està tot fet.

Va ser increïble. Fins i tot ens van anul·lar un gol, que havia celebrat molt. Hi ha ànims a la tornada per l'equip que vam acabar veient a Vallecas, se’l notava preparat per tenir una altra victòria. I això que primer el Rayo va sortir amb una força i empenta brutals. Abans de la segona part van poder fer-se seu el partit i confio que torni a passar el mateix, sabent que són capaços de tornar a guanyar amb la seva afició.

Després del no ascens de l’estiu passat i tots els cops que s’han emportat els gironins, què li fa creure que aquesta vegada serà diferent?

L’actitud lluitadora de no abaixar mai els braços. Han de tenir aquesta actitud a Montilivi, igual que van demostrar a Vallecas. No era fàcil mantenir-la perquè amb el gol anul·lat podien caure els ànims i ells no es van arronsar en cap moment. Aquesta actitud avalaria que les coses surtin bé.

Tothom estarà donant suport al Girona, tant si l'ascens s'aconsegueix com si no

El partit decisiu torna a ser a Montilivi, però aquest any hi podrà haver públic. Tenir l’empenta de l’afició pot ser un motiu més per tirar-ho endavant?

Estic segura que les 1.500 persones que puguin entrar animaran l'equip fins al final. Això ajudarà que se sentin segurs per aconseguir-ho, tenint tot el nostre suport i escalf.

Anirà a l’estadi? Si és així, va provar sort al sorteig d’entrades o va a la llotja?

Hi aniré i hi vaig com a alcaldessa, és imprescindible que la institució de Girona hi sigui representada perquè el Girona és una entitat molt important per a la nostra ciutat. El meu fill sí que ha tingut sort i li ha tocat el sorteig, va patir molt i està molt feliç de poder-hi anar. Si et fixes en el jovent, es veuen moltes samarretes del Girona. Cada vegada més gent se sent totalment del Girona i això està molt bé. Hi ha arrelament i esperit gironí del futbol a casa nostra. És molt emocionant perquè feina anys que això havia desaparegut una miqueta i ara torna. Aquest canvi positiu ja s’ha notat des que vam pujar, fins i tot abans, durant els dos o tres anys anteriors.

Com va viure la temporada sense públic a Montilivi?

Com que l'afició no hi podia anar, vaig decidir no anar-hi per solidaritat. I això que hi hagués pogut anar. Hem mirat els partits per la tele i també ens ho passàvem bé, encara que és emocionant tornar a entrar a Montilivi. He anat als dos últims partits i contra l’Alcorcón va ser una experiència molt estranya perquè sense públic senties tots els comentaris de la banqueta i el camp, em sorprenia. Era un futbol diferent. Va ser molt millor el de play-off davant l’Almeria amb afició. Ho he enyorat molt perquè hi anava sempre. Són experiències que vius amb família, normalment no hi anava com a alcaldessa sinó com a aficionada i sòcia del Girona. M’agrada molt.

Què s’hi juguen el Girona i Girona en aquest partit?

La dosi d'orgull i autoestima que suposa tornar a tenir un equip de Primera. Venim d'un any difícil i ens ajudaria a tots en l'estat d'ànim i de recuperació. Tindríem una gran repercussió com a ciutat i milloraria l’economia local. Es generarien ingressos a molts negocis amb més feina i més ocupació. La roda de l'economia gira més ràpida. Ens ajudaria amb l’objectiu de reactivació econòmica. També seria un model pels nostres joves i el conjunt gironí.Creixeria l’interès dels joves per la pràctica esportiva, que comporta una vida saludable. Tenim la sort de tenir molts equips a l'elit i que lluiten per ser-hi (Girona, Uni, Bàsquet Girona...). Això és important pels equips de base perquè es demostra que amb esforç es pot obtenir èxit.