Quasi 3.000 dies sense aturar un penal a la Lliga

Feia més de vuit anys que un porter del Girona no parava un penal en la competició regular. El darrer va ser Becerra el 2014

Paulo Gazzaniga rep la pressió de Gerard Moreno, diumenge a Vila-real.

Paulo Gazzaniga rep la pressió de Gerard Moreno, diumenge a Vila-real. / Europa Press

Marc Brugués

Marc Brugués

Gairebé 3.000 dies han hagut de passar perquè un porter del Girona torni a aturar un penal en partit de Lliga. Adrián Ortolá ho va aconseguir la temporada passada a la Copa al camp de l’Osca (0-1), però en la competició regular, l’últim que tenia aquest honor era Isaac Becerra. Estem parlant del novembre de l’any 2014, quasi ja fa una dècada encara que pugui semblar que era ahir. La pena màxima aturada diumenge a Vila-real per Paulo Gazzaniga a Gerard Moreno no va suposar cap punt per al Girona perquè Del Cerro Grande tenia el dit calent i en va assenyalar un altre amb el temps exhaurit que, aquest cop sí, Parejo va transformar. El gol del Vila-real va evitar que Gazzaniga es coronés com el gran heroi d’un partit en què s’ho havia guanyat a pols abans amb aturades espectaculars a Mandi o al propi Gerard Moreno. Això sí, qui sap si, nou anys després, el Girona ha trobat un porter especialista en els penals. 

Isaac Becerra va ser l'últim porter que va aturar un penal en partit de Lliga amb el Girona

Isaac Becerra va ser l'últim porter que va aturar un penal en partit de Lliga amb el Girona / OLIVER DUCH

Enrere queden 45 llançaments en què cap porter del Girona va poder penjar-se la medalla. Ni Becerra, des d’aquell a Valladolid a Óscar Díaz, ni René Román, ni Bounou, ni Iraizoz, ni Juan Carlos, ni Riesgo van aturar cap més pena màxima. Becerra va rebre deu gols, René tres de quatre llançaments perquè Èdgar Hernández (Reus) en va enviar un als núvols, Bounou va encaixar dotze gols de quinze intents perquè Aarón Ñíguez (Tenerife), Scepovic i Molina (Getafe) van xutar al pal. Tampoc Gorka Iraizoz va poder fer-hi res en els dos llançaments, més un de Copa, que li van llançar. 

Adrián Ortolá va aturar un penal la temporada passada al camp de l'Osca a la Copa del Rei

Adrián Ortolá va aturar un penal la temporada passada al camp de l'Osca a la Copa del Rei / Marc Martí

En la darrera etapa a Segona Divisió, ni Juan Carlos ni Riesgo van poder celebrar haver aturat cap penal. El basc va haver de recollir tres pilotes del fons de la seva porteria de tres llançaments. Més a prop ha estat Juan Carlos d’aturar-ne un. De fet, en va aturar un el curs passat a Almeria, però l’àrbitre Sagués Oscoz el va fer repetir de manera surrealista. De la Hoz va enviar la repetició fora. El balanç de Juan Carlos és de deu gols encaixats de dotze llançaments perquè Gual (Alcorcón) també en va enviar un als núvols. L’estadística la va trencar diumenge passat Gazzaniga amb el penal aturat a Gerard Moreno. La llàstima va ser que no acabés donant cap punt al Girona.