El somni europeu del Girona es manté viu fins al final tot i perdre contra el Betis (1-2)

Les ensopegades dels rivals deixen els de Míchel amb opcions de lluitar per la Conference League

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Encara no està tot dit, però és difícil. El Girona ha despertat aquest vespre del somni per ser equip de Conference League. La derrota contra el Betis (1-2) amb un doblet de Borja Iglesias en l’últim partit de la temporada a Montilivi deixa als de Míchel sense gairebé opcions de lluitar pel setè lloc de la classificació. I això que Osasuna i Athletic tampoc han fet els deures encaixant una derrota cadascun. Els blanc-i-vermells s’hauran de preocupar ara en convertir-se en el millor equip de la història del Girona a Primera Divisió per superar els 51 de Machín. Continuen amb 49. La festa no ha pogut ser completa a l’estadi el dia que se celebra la permanència amb una actuació de The Tyets i focs artificials per acabar. També s’ha estrenat la nova equipació presentada aquesta mateixa setmana.

La gran quantitat de baixes que hi ha a la plantilla han obligat a Míchel a introduir diversos canvis a l’onze titular amb les novetats David López, Juanpe, Reinier, Yangel Herrera, Valery i Taty Castellanos respecte a l’últim partit a Vigo. Avui era una jornada per celebrar: la permanència i, per què, el somni europeu. La derrota del Sevilla contra el Madrid (1-2) animava encara més la possibilitat d’atrapar la plaça de Conference League, que ocupa Osasuna -el pròxim i útlim rival-, i el Betis ja ho tenia tot fet perquè sap que la temporada vinent jugarà a Europa League. És per això que Míchel havia batejat el partit com una “semifinal”. Però l’equip no acabava de respondre a les expectatives al principi. Els jugadors cometien masses impressisions i eren els de Pellegrini qui més proposaven, encara que tampoc és que generessin veritable perill. Ara bé, Gazzaniga ha hagut d’intervenir per evitar el primer gol i aturar una rematada d’Ayoze des del centre de l’àrea. Gairebé també el té Borja Iglesias amb un cop de cap alt.

Quan pitjor anaven les coses, Miguel s’ha inventat una genialitat per superar Claudio Bravo i avançar al Girona (min.36). Montilivi ha embogit, tenint en compte tot el que podia suposar aquest gol. Era massa maco. Borja Iglesias ha marcat tant bon punt ha començat la segona part (min.47). Els de Míchel estaven obligats a guanyar si volien mirar més amunt. Gazzaniga ha aparegut amb una gran aturada per no posar més problemes després d’una rematada d’Edgar. A l’altra àrea, Claudio Bravo ha salvat el segon gol del Girona. David López ho tenia tot de cara en un mà a mà amb el porter. A punt ha estat Taty també d’engaltar-la amb le cap. Els blanc-i-vermells tornaven a recordar-se de per què lluiten. No obstant això, Borja Iglesias ha acabat de fer caure la gerra d’aigua freda amb el doblet. Claudio Bravo l’ha ajudat salvant el gol de l’empat a un cop de cap de Taty. L’estadi s’ha posat dempeus per aplaudir Joaquín quan ha entrat al terreny de joc en el minut 82.

Serà molt difícil que El Sadar decideixi diumenge vinent. El Girona no depèn d’ell mateix i s’haurien de donar una carambola de resultats. S’ha de guanyar a Pamplona i que l’Athletic no ho faci. L’objectiu, com repeteix el tècnic reiteradament, ha de ser superar els 51 punts de Machín. Els 53 no podran ser.

FITXA

Girona: Gazzaniga, Arnau, Juanpe (Bernardo, min.46), David López (Javi Hernández, min.78), Miguel, Oriol Romeu, Reinier (Yan Couto, min.78), Yangel Herrera (Aleix Garcia, min.60), Valery (Stuani, min.78), Tsygankov i Taty Castellanos.

Betis: Claudio Bravo, Sabaly, Luiz Felipe, Edgar, Miranda, Guido Rodríguez, William (Guardado, min.82), Rodri (Joaquín, min.82), Canales (Aitor Ruibal, min.88), Ayoze (Juanmi, min.67) i Borja Iglesias (Willian José, min.88).

Gols: 1-0, min.36: Miguel; 1-1, min.47: Borja Iglesias; 1-2, min.77: Borja Iglesias.

Àrbitre: Díaz de Mera. Ha amonestat a (Girona); (Betis).

Estadi: Montilivi, 12.833 espectadors.

Recupera el minut a minut

En directo

Subscriu-te per seguir llegint