Stuani continua al Girona: l’Aràbia Saudita tanca el mercat sense fitxar-lo

El davanter uruguaià torna a prioritzar la seva felicitat i la de la seva família al club

Stuani, en una acció de l’últim partit contra Las Palmas.

Stuani, en una acció de l’últim partit contra Las Palmas. / MARC MARTÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Poc o res es pot fer davant la bona picossada de diners que ofereixen els clubs de la Saudi Pro League de l’Aràbia Saudita, una lliga que emergeix i que amenaça el futbol tal com el coneixem. Aquest estiu ha estat la segona que més ha gastat del panorama mundial en el mercat de fitxatges, només per darrere de la Premier League, amb un límit de traspassos que no es pot comparar a les principals competicions europees com ho poden ser Espanya, Alemanya o Itàlia. En conseqüència, ha seduït cracks destacats com Neymar, Karim Benzema, N’Golo Kanté, Riyad Mahrez, Sadio Mané o Marcelo Brozovic, entre d’altres. Fins i tot, un jove Gabri Veiga, amb un futur prometedor per endavant, va escollir abans els milions de l’Al-Ahli que no pas créixer a Europa. O l’ex del Girona, Jonás Ramalho a les files de l’Ohod després de descendir amb el Màlaga a Primera RFEF. Tots ells han seguit els passos del camí que va iniciar Cristiano Ronaldo el passat desembre de 2022 amb l’objectiu que la lliga asiàtica es converteixi en una de les més poderoses del món.

L’interès per Stuani

L’amenaça de l’Aràbia Saudita tampoc no ha passat per alt a Montilivi, fent saltar les alarmes amb l’interès real de l’Abha FC pel seu jugador estrella: Cristhian Stuani. El davanter uruguaià va rebre una oferta important del club saudita, que li hauria pogut significar el darrer gran contracte professional quan està a punt de complir 37 anys. Declaracions seves en el programa ‘100% Deportes’ de l’emissora uruguaiana Sport 890 assegurant que «avui dia el meu futur immediat és una mica incert» i missatges difícils de desxifrar com per exemple qualificar el partit contra Las Palmas de «molt especial» -deixant entreveure la possibilitat que pogués ser l’últim- van generar un rum-rum entre la comunitat blanc-i-vermella davant la concebible sortida d’Stuani, el millor futbolista de la història moderna del Girona.

Tota la por i la incertesa entorn per la seva marxa, malgrat que l’entitat blanc-i-vermella no ha rebut cap oferta de l’Aràbia Saudita per l’uruguaià, van acabar ahir abans de la mitjanit (23.00 hores), quan el mercat de fitxatges de la lliga saudita va abaixar la persiana de forma oficial. La FIFA tenia estipulat un termini major per a la Saudi Pro League, fins al 20 de setembre, però finalment des de la federació del país àrab es va decidir que els traspassos per a la seva màxima competició es poguessin dur a terme com a màxim fins al 7 de setembre. Així doncs, l’Aràbia Saudita ha tancat aquest dijous el mercat de fitxatges i ho ha fet sense endur-se a Stuani. El charrúa es queda, de moment, al Girona, on té contracte fins al 2026 després de la darrera ampliació del 2021.

L’idil·li amb Girona

No és el primer cop que Stuani anteposa la seva felicitat i la de la seva família com a jugador blanc-i-vermell als diners. Des que va aterrar a Girona l’estiu de 2017, coincidint amb el debut del club a Primera Divisió, el davanter uruguaià només ha fet que engrandir la seva llegenda. El més d’un centenar de gols que va marcat i nombrosos gestos que l’honoren, l’han convertit en la insígnia del vestidor. Tothom l’aclama.

Al llarg d’aquests anys -aquesta és la seva setena temporada al club-, Stuani ha rebutjat un munt d’ofertes, entre les quals en el seu moment hi va haver la proposta del Barça, per mantenir el compromís amb el Girona. Després del descens, es va prometre retornar-lo a Primera i ara la intenció és seguir fent història plegats.

L’actualització d’algunes coses

Preguntat i repreguntat sobre la possible marxa d’Stuani a l’Aràbia Saudita, Míchel sempre ha donat la mateixa resposta. «Jo penso que no marxarà», insistia el tècnic. I afegia: «És important que continuï perquè és un dels millors futbolistes de la història del Girona». No li faltava raó.

D’altra banda, i tenint en compte això, el president del Consell d’Administració del club, Pere Guardiola, va explicar en una entrevista a la Cadena SER que «Stuani té contracte en vigor. Si que potser hauríem d’actualitzar un parell de coses, que estem oberts a actualitzar».

Mentre es treballa per acordar els retocs del contracte d’Stuani, petits o grans, cal estar atents a partir d’ara del desenvolupament del mercat de fitxatges de Turquia. Allà poden fer moviments fins al dia 15 de setembre, és a dir fins divendres de la setmana vinent. Tot i que si Stuani no s’ha deixat seduir pels diners de l’Aràbia Saudita, res fa pensar que ara es plantegi deixar el Girona.

Subscriu-te per seguir llegint