El pastís golejador més ben repartit d’Europa

Juntament amb el Newcastle anglès, el Girona és l’equip amb més golejadors diferents (10) de les principals lligues del continent    

Iván Martín ha estat el desè golejador del curs al Girona

Iván Martín ha estat el desè golejador del curs al Girona / ANIOL RESCLOSA

Marc Brugués

Marc Brugués

El partit contra el Mallorca (5-3) tindrà sempre més un lloc a la història del Girona. «És el millor futbol que he vist mai» va assegurar Míchelal final del partit parlant d’un equip entrenat per ell. Aquests mots, tanmateix, van sortir de la boca d’una bona colla d’aficionats més que han vist molts partits a l’estadi. La sensació de superioritat aclaparadora del Girona es va veure reflectida , entre altres, en la jugada del quart gol de l’equip, de Yangel Herrera. Ahir, Míchel la recordava. «En l’acció hi ha sis jugadors nostres a dins l’àrea. Quan això passa és difícil no fer gol», deia. Al final, el Girona va marcar-ne cinc de gols, el tercer dels quals obra dIván Martín. Va ser la primera diana del futbolista basc, fitxat en propietat aquest estiu, i que es va convertir en el desè jugadora que diferent de l’equip que veu porteria aquesta temporada. Una xifra que situa el Girona, empatat amb el Newcastle, com el club de les principals lligues europees que més golejadors diferents té: Yangel Herrera (3), Cristhian Stuani, David López, Savinho i Dovbyk (2) i Yan Couto, Portu, Viktor Tsygankov, Iván Martín i Aleix Garcia. Per darrere queden el Barça, el Mònaco i el Bayer Leverkusen amb nou.

L’empat amb el Newcastle en aquest rànquing de repartiment del pastís golejador arriba després que el conjunt britànic superés per un 0-8 escandalós el Sheffield United. Curiosament els vuit gols els van fer vuit jugadors diferents (Longstaff, Burn, Botman, Wilson, Gordon, Almirón, Bruno Guimaraes i Isak) i això els ha permès tenir-ne deu (Barnes i Tonali són els altres) que ja s’han estrenat.

La rauxa golejadora del Girona en aquestes primeres sis jornades de competició fa caure d’esquenes. Els de Míchel són els màxims golejadors de la Lliga amb setze dianes, les mateixes que ha fet el Barça, amb qui comparteixen colideratge. En l’àmbit continental, els registres de cara a porteria del conjunt blanc-i-vermell també tenen un lloc ben destacat. En aquest sentit, dels campionats amb sis jornades disputades fins ara com a la lliga espanyola (Anglaterra, França i Portugal), només el Brighton & Hove Albion ha fet més gols que el Girona (18). Només el Barça també amb divuit, altre cop, iguala els números dels gironins. Els blaugrana, cal recordar, que són líders gràcies a la millor diferència de gols perquè n’han encaixat un menys (6) que el Girona (7).