Girona-Atlètic de Madrid: La fe d'un equip campió (4-3)

Iván Martín es vesteix d'heroi en l'afegit i dóna la victòria al Girona contra un Atlètic superior durant bona part del partit

Valery, Savinho i Blind havien situat un 3-1 (m.39) que Morata, amb tres gols havia neutralitzat

Valery, autor del gol

Valery, autor del gol / LALIGA

Marc Brugués

Marc Brugués

Res ha canviat aquest 2024. Tot continua igual. El Girona guanya i Montilivi vibra veient el seu equip devorar rivals. Ahir li va tocar a l'Atlètic, que segurament va fer mèrits per guanyar, però va acabar sotmès a la dictadura dels de Míchel. En un partit èpic, ple d'alternatives i amb l'Atlètic sotmetent molta estona els gironins, un gol d'Iván Martín en l'afegit va fer desbordar l'eufòria a l'estadi. Segurament no va ser just, per ocasions, però aquest equip, ja pot estar fos de benzina i amb la llengua, que mai es rendeix i ahir ho va tornar a demostrar per sumar tres punts que el mantenen colíder. Abans del desenllaç apoteòsic, Morata havia neutralitzat els gols de Valery, Savinho i Blind que havia situat el 3-1 (m.39). De res va servir el hat-trick del madrileny. Montilivi és molt Montilivi. Si hi havia algun dubte de com tornaria el Girona després de les vacances, va durar trenta segons. Els que va necessitar Savinho, ahir a la dreta, per guanyar l'espai a Hermoso i centrar per a Dovbyk. La rematada de l'ucraïnès va sortir increïblement fora. L'inici era espectacular. Una allau. Un minut després, el Girona no perdonaria. Seria Valery, qui va rebre de Pablo Torre, es va desfer de Witsel i va clavar, de rosca, la pilota al fons de la porteria per fer desbordar l'eufòria a Montilivi. El partit s'encarava només començar. Compte, tanmateix, perquè al davant hi havia tot un Atlètic. Els matalassers aturarien el cop i respondrien letalment. Griezmann va guanyar l'esquena a Èric Garcia i va cedir perquè Morata igualés el duel amb una rematada creuada impossible per a Gazzaniga.

Tot i l'empat, el Girona continuaria picant pedra i no cessaria l'instint assassí. Així, una recuperació defensiva d'Iván Martín a la frontal de l'àrea i després del refús d'Oblak al xut del basc, Savinho va tornar a avançar els gironins al marcador. Montilivi xalava de valent veient com jugava l'equip. Couto, un dels millors, estaria a punt de fer el tercer. Amb els dits, Oblak va enviar la pilota a córner i en el servei de la cantonada, Blind va rebre de Dovbyk per fer el tercer de la nit. L'estadi era una festa veient com el seu equip s'encaminava a la mitja part amb 3-1. No seria així. L'Atlètic posaria aigua al vi als darrers compassos de la primera part buscant l'esquena dels defenses gironins. El VAR va validar un gol a Morata invalidat en primera instància per l'assistent per fora de joc. L'afegit se li faria llarg al Girona que va veure com altre cop Morata trobava el camí del gol. El VAR aquest cop salvaria els gironins. En la darrera acció ho faria un misto de Morata que, amb tot a favor, va enviar la pilota als núvols. Benvinguda mitja part.

O no. Perquè l'inici de la represa va ser un malson per al Girona, que va veure com l'Atlètic el sotmia guiat per un Riquelme estel·lar. Fins a cinc ocasions clares per empatar i capgirar el marcador. Griezmann, Riquelme, Llorente i Morata van perdonar fins que el davanter madrileny completaria el hat-trick picant la pilota per sobre de Gazzaniga.

L'entrada de Molina i la reubicaciód e Riquelme a l'esquerra havien desconnectat el Girona. Míchel va reaccionar posant múscul al mig del camp amb Solís. El colombià va donar oxigen als gironins, que van veure com Oblak, amb una aturada espectacular, evitava el quart de Dovbyk.

El partit estava ben obert. L'Atlètic feia sensació que podia matar els gironins que, molt cansats, no renunciaven a l'atac. Ho feien tímidament, però ho feien, perquè aquest Girona mai es rendeix. Iaixí,d avant el conformisme de Simeone que va treure del camp Morata i Griezmann, Iván Martín es va inventar una rematada deliciosa a l'escaire.

Moment en el que el xut d'Ivan entra a porteria en el 4-3 definitiu

Moment en el que el xut d'Ivan entra a porteria en el 4-3 definitiu / EFE

Recupera el minut a minut:

En directo