La primera nit d'Antal Yaakobishvili

El central hongarès, de dinou anys, va tenir una actuació molt destacada en el seu debut amb el Girona a la Copa

Antal Yaakobishvili, durant el seu debut oficial amb la samarreta del Girona, dimecres a la nit.

Antal Yaakobishvili, durant el seu debut oficial amb la samarreta del Girona, dimecres a la nit. / GIRONA FC

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Antal Yaakobishvili fa tres anys que és a Girona. El central, que va debutar la nit que el conjunt de Míchel va fer història arribant als quarts de final de la Copa del Rei, és el primer hongarès que defensa la samarreta del primer equip blanc-i-vermell. Yaakobishvili, internacional en les categories inferiors del seu país, va néixer a Budapest fa una mica més de dinou anys. Però en fa tres que és al planter del Girona. Els dos primers anys, de fet, els va passar a Les Hortes, la residència del club per als seus joves talents. Amb els seus 193 centímetres, era un alumne més dels Maristes, on estudiava primer de batxillerat. Dimecres, però, va impartir una classe magistral a Montilivi.

En tan sols quaranta-cinc minuts va presentar uns registres extraordinaris: cinc de sis duels guanyats, cinc rebutjos, dues intercepcions, tres recuperacions i va completar trenta-una de trenta-dues passades. Si ho resumim una mica més, va intentar marcar un gol i en va evitar un de cantat llançant-se als peus de Radamel Falcao, un davanter que ha viscut mil batalles. Per a Antal, aquesta era la primera.

«Ha fet un partit increïble», explicava Míchel Sánchez, que ha donat moltes mostres de confiança al planter des que va arribar a Girona. Com els nanos responen d'allò més bé, el madrileny continua apostant pel talent de casa. «Ha estat magnífic en atac i en defensa. Ha corregit una pèrdua d'un company, guanyant el seu duel, i amb la pilota als peus ha estat impecable. És una alegria que tinguem gent de la pedrera amb els quals aferrar-nos. Com ArnauValery. Ens aporten un sentiment de pertinença superimportant per a un club», va afegir el líder de la banqueta.

Yaakobishvili no va donar cap mena de símptoma que era la seva primera nit. Ben al contrari, va encaixar dins l'equip com un guant. Amb una confiança impròpia, va deixar els neguits al vestidor i, amb el suport d'una assegurança com Daley Blind al costat, va actuar amb seguretat, prenent bones decisions. En la primera acció, va pispar-li la pilota a Raúl de Tomás. Després, va atrevir-se amb una excursió fins a les proximitats de l'àrea contrària, posterior a una bona recuperació de pilota, on va provar el xut. El més impactant, segurament, va ser el fet d'avançar-se a la rematada de Falcao, amb el Rayo Vallecano intentant situar una diferència mínima en el marcador que mai va ser possible. Abans de la seva estrena a la Copa, on va entrar al descans substituint Juanpe Ramírez, havia anat convocat a Lepe, en la primera eliminatòria; contra l'Atlètic de Madrid en el vibrant 4-3 de principis del 2024; i en el duel a Elx.

Un germà al Barça

La família Yaakobishvili recordarà sempre el conjunt de Vallecas, i no només per Antal, que té un germà jugant al Barça, l'Áron, que és porter i que l'any passat va anar convocat per primera vegada amb el primer equip en el desplaçament blaugrana contra el Rayo Vallecano. Hi ha coses que per força han d'estar escrites.

Tots dos germans van passar part del seu procés de formació al MTK Budapest, al costat del Danubi, i ara comencen a veure certeses al sacrifici fet durant tants anys. El futbolista del Girona va dir, en una publicació al seu compte d'Instagram, que «ha estat una nit inoblidable! Estic molt feliç pel meu debut com a professional i per la classificació a quarts de final de la Copa del Rei. Moltes gràcies a l'afició pel suport i al club per la confiança. Seguim!».

Ara que la línia defensiva està minvada per les lesions, no seria estrany veure repetir a un jugador a qui caldrà seguir atentament.

Subscriu-te per seguir llegint