El Mallorca és l’últim escull cap a semifinals del Girona

El conjunt gironí s’enfrontarà als balears dimecres que ve (19:30) a partit únic a Palma amb un bitllet per la penúltima ronda de la Copa en joc

Els de Javier Aguirre juguen avui i tindran un dia més de descans que els blanc-i-vermells, que ho faran demà

Savinho va marcar el quart gol de la golejada contra el Mallorca a la Lliga a Montilivi (5-3)

Savinho va marcar el quart gol de la golejada contra el Mallorca a la Lliga a Montilivi (5-3) / Aniol Resclosa

Marc Brugués

Marc Brugués

Ni pessigolles va fer el Mallorca al Girona en el partit de Lliga jugat a Montilivi a l’octubre. El 0-1 de Muriqi de penal (m.4) va despertar una fera que va reaccionar devorant el conjunt balear en un dels millors partits de la temporada. Amb la feina feta, Abdon Prats va esguerrar el marcador en l’afegit (5-3). A partir d’aquí i fins ara, la història és coneguda: el Girona ha mantingut el nivell excels mostrat i és líder en solitari mentre el Mallorca va fent per la zona mitja baixa camí de la salvació. Dimecres que ve a Palma serà una història ben diferent. Una final anticipada és el que espera als gironins a Son Moix en el partit de quarts de final de la Copa del Rei (19:30, Movistar +), segons va determinar el sorteig fet ahir a las Rozas. Un duel a caixa o faixa per al Girona que és a les portes d’esparracar el seu sostre històric a la competició. De fet, mai abans havia estat tan a prop de les semifinals de la Copa, perquè en l’únic cop que havia arribat abans a quarts, la temporada 2018-19, l’eliminatòria era a doble partit contra el Reial Madrid. Ara es decidirà tot dimecres al vespre a Son Moix. En joc, un bitllet cap a l’última ronda abans de la gran final de la Cartuja. Les semifinals es disputaran la primera i l’última setmana de febrer.

Stuani celebra un dels seus gols al Rayo dimecres

Stuani celebra un dels seus gols al Rayo dimecres / Marc Martí Font

Si algun any el Girona podia fer camí a la Copa havia de ser aquest. Amb un joc superlatiu i uns resultats de matrícula d’honor, l’equip, ascendit fa un any i mig, lidera en solitari la classificació de Primera. Recital rere recital, els de Míchel s’han passat per la pedra gairebé tots els rivals que se’ls ha posat a davant, inclosos el Barça i l’Atlètic de Madrid. A la Copa, l’equip també ha dibuixat una línia fiable i ascendent que l’ha dut a eliminar el San Roque de Lepe (1-2), l’Oriola (2-5), l’Elx (0-2) i el Rayo Vallecano (3-1). Tot plegat l’ha deixat a albirar les semifinals a l’horitzó. «Tenim una oportunitat única de fer història i arribar a semifinals en un any que està sent excel·lent. El grup i el cos tècnic tenen molta ambició i ganes de fer història». Són paraules del director esportiu blanc-i-vermell, Quique Cárcel, que revela que la voluntat de club era «jugar a casa». «Tots els rivals eren competitius. Serà una eliminatòria igualada, entre dos equips amb diferent forma de jugar i d’arribar a camp contrari», descrivia. 

Douglas Luiz, entre Dani Ceballos i Marcos Llorente, durant les semifinals del 2019

Douglas Luiz, entre Dani Ceballos i Marcos Llorente, durant les semifinals del 2019 / Aniol Resclosa

Per la seva banda, el Mallorca arribarà al partit després de visitar avui el Vila-real (16:15). Els balears s’han plantat a quarts de final sense encaixar cap gol en les rondes contra Boiro (0-4), Valle de Egüés (0-3), Burgos (0-3) i Tenerife (0-1). Abdon Prats, amb quatre gols, és el màxim golejador mallorquí a la Copa, per davant de Larin, amb tres, i del jove Javi Llabrés, amb dos. El Mallorca, doncs, esprem al màxim l’aposta defensiva del tècnic, Javier Aguirre. El mexicà no podrà comptar dimecres amb l’ex del Girona, Maffeo, operat del genoll. Per contra, possiblement disposi ja del seu jugador estrella, Vedat Muriqi, que avui ja va convocat a Vila-real tot i que no està previst que jugui encara. El kosovar acaba de sortir d’una lesió que l’ha tingut uns quants mesos fora de combat. Per dimecres, Aguirre també recuperarà el lateral Giovanni González, sancionat avui.  

Per a tots els interessats a acompanyar el Girona dimecres a Palma, el club va informar que el la venda començarà avui a les 10 del matí i s’acabarà demà a mitjanit. Els socis tindran prioritat i la venda serà únicament online. Les entrades -que seran nominals- tenen un preu de trenta euros i, si en sobren després del cap de setmana, dilluns es posaran a la venda a la botiga de Montilivi. 

El Madrid, últim i únic botxí

«Va ser quelcom excepcional i de gran record», explica Cárcel de la primera i fins i ara única participació del Girona en uns quarts de final de la Copa. Les esperances d’eliminar el Madrid aquella vegada el 2019 van durar setanta-sis minuts. El conjunt blanc va deixar l’eliminatòria més que encarrilada al Bernabéu a l’anada en un partit on el Choco Lozano va avançar els gironins a centrada de Raúl García Carnero (0-1, m.7) i Àlex Granell, de penal, va fer el 2-2 (m.66). Sergio Ramos i Benzema (m.76 i m.79) van sentenciar el partit i una eliminatòria que tampoc tindria color a Montilivi. Dos gols de Benzema a la primera part van sentenciar un Girona, farcit de baixes, que va jugar amb Paik de titular i Pachón va debutar a la represa.