Míchel: «És un dia històric per al Girona»

Míchel celebra els 52 punts a la classificació per superar Machín i convertir-se en el tècnic amb més puntuació de la història a Primera

Juanpe accepta jugar tocat i demana el canvi per molèsties al soli

Míchel celebra la victòria contra el Sevilla al final del partit.

Míchel celebra la victòria contra el Sevilla al final del partit. / MARC MARTÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Míchel ja té el que tant volia. Després de la golejada d’ahir al Sevilla (5-1), el tècnic de Vallecas suma 52 punts en la 21a jornada de Lliga i supera, d’aquesta manera, Pablo Machín amb la màxima puntuació històrica de l’equip a Primera Divisió. L’entrenador sorià en va aconseguir 51 la temporada 2017/18. «Hem superat el millor curs. És un dia històric. Me n‘alegro moltíssim per l’afició i els jugadors», va dir.

«No he vist el partit perquè el Madrid no és el nostre rival. Nosaltres no lluitem per la Lliga. Nosaltres hem fet història superant el rècord de puntuació del Girona a Primera Divisió. La temporada vinent serem a Primera i ara tenim un repte preciós de lluitar per Europa i millorar quedar entre els 10 primers. A la Copa podem tornar a fer història, el Girona mai ha estat a semifinals i prepararem l’equip per arribar en les millors condicions a Mallorca», va afegir. En aquest sentit, Míchel insistia: «Veig la dificultat de guanyar la Lliga com poden fer el Madrid, Barça o Atlètic. No tinc l’exigència, no penso que guanyem de tres en tres tots els partits. Estem competint amb les mateixes condicions que la resta d’equips. Tinc la sensació que ens deixen jugar com nosaltres volem».

«L’equip intenta competir sempre al 100%. Hem de tenir humilitat i lluitar cada partit per fer les coses millor. Ha estat un partit increïble de tots. Era un rival de molta entitat, encara que vingués amb problemes. M’esperava un partit súper complicat, però hem tingut energia cap endavant i verticalitat. Aquests jugadors mereixen tots els elogis», va assegurar. 

Alhora, destacava que «sense pilota hem de ser un equip agressiu endavant». «Ens costa més quan el rival ens sotmet. Tinc la sensació que defensem millor cap endavant. Els números de Portu són increïbles i enganxa la resta. Els jugadors tenen un compromís brutal amb els companys, sempre tenim la sensació que estem junts».

Sobre la lesió de Juanpe, va comentar que «tenia un punt de lesió al soli i se li ha carregat al partit, no sabem si podrem comptar amb ell dimecres»: «És un dels jugadors amb més compromís amb el club, volia ajudar amb baixes a l’eix».

Sánchez Flores: «El Girona ha estat excepcional»

El Sevilla no se’n surt. El 5-1 d’ahir contra el líder a Montilivi va deixar tocats als de Quique Sánchez Flores, que freguen el descens amb un punt de marge. El tècnic va explicar que «ens costa molt organitzar-nos i fer lectures positives de les situacions»: «Hem sortit bé i hem marcat, però no ho hem digerit. Mai hem tingut un pla per cobrir-nos l’esquena. Hem donat dos passos enrere». «Un dimarts fem un partit extraordinari i quatre dies més tard no. Hem de fer quallar la idea. El partit se’ns n’ha anat amb sis minuts pels tres gols de Dovbyk. El Girona ens ha semblat excepcional, per cert. S’apropa al futbol modern», va afegir.