El Girona demana clemència

El club presenta al·legacions per la targeta vermella a Míchel i la groga a Blind que van veure dissabte i que els impediran ser al Bernabéu

L’exassistent Xavier Aguilar Rodríguez aclareix que el protocol del VAR diu que gol d’Herrera està ben anul·lat 

Gil  Manzano, instants després d'expulsar Míchel dissabte passat

Gil Manzano, instants després d'expulsar Míchel dissabte passat / Aniol Resclosa / ani

Marc Brugués

Marc Brugués

L’arbitratge del partit de dissabte passat a Montilivi entre el Girona i la Reial Societat encara cou. Evidentment, contra el gol de Yangel Herrera invalidat pel VAR per fora de joc no hi ha res a fer; ara bé, el club gironí sí que vol mirar d’atenuar la sanció a Míchel arran de l’expulsió i la targeta groga que va veure Daley Blind. El club presentarà al·legacions a l’acta arbitral de Gil Manzano per intentar rebaixar o retirar la targeta vermella directa que va veure Míchel i la groga de Blind, que li impedirà jugar dissabte al Santiago Bernabéu. Des dels serveis jurídics es redactaran les al·legacions amb tota la cura i bona intenció del món per mirar de seduir el Comitè de Competició tot i que, molt probablement, no servirà de res. Ben estrany seria que les al·legacions del Girona fossin estimades, perquè no sol ser gens habitual que es revisin les actes arbitrals si és que no hi ha un error manifest.

El Girona, de totes maneres, vol anar fins al final. Té ganes de fer fressa i fer-se sentir per, de retruc, expressar el seu malestar amb les decisions de Gil Manzano i de Del Cerro Grande des del VAR. Tant és així que si Competició desestima les al·legacions, el club presentarà recurs a la sanció al Comitè d’Apel·lació. 

Contra la decisió de no validar el gol de Yangel Herrera, no hi ha res a fer. La jugada ha omplert hores de ràdio i televisió i moltes pàgines de diari perquè, probablement, és inèdita fins ara i pot suposar un precedent. La indignació de Míchel i del vestidor gironí era i és total encara sobretot veient com, després del fora de joc inicial -l’assenyalat pel VAR- de Savinho, la Reial Societat rebutjava de cap dues pilotes i, també, entre Aramburu i Brais Méndez recuperaven -tot i que la perdien de seguida- la pilota. La jugada no és senzilla. D’una banda, en clau gironina, es considera que quaranta segons després del fora de joc i que quatre jugadors hagin tocat la pilota, hi ha hagut temps per començar una nova jugada i així anul·lar la posició antireglamentària inicial de Savinho. Algun exàrbitre retirat, com Iturralde González a Marca, també ho veuen així. Com es determina si quan es fa reset d’una jugada i en comença una de nova? «Quan un equip surt amb la pilota controlada netament». Així ho aclareix l’exassistent de Primera i internacional, Xavier Aguilar. «No és interpretació de l’àrbitre; ho diu el reglament. Fins que l’equip contrari no té la pilota controlada, no es genera una jugada nova i, per tant, s’ha d’anar fins a l’arrel de l’anterior», diu en referència al fora de joc inicial de Savinho. Aguilar reconeix que aquesta acció el món del futbol «no l’entén», però reitera que es tracta d’una qüestió de reglament i no pas interpretativa. L’exàrbitre també veu «excessiva» la vermella a Míchel i troba hauria pogut passar amb una groga.