L´alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha decidit acatar la sentència que obliga a anul·lar la concessió del complex esportiu de Migdia. L´equip de govern va presentar un recurs de súplica del qual no ha obtingut encara resposta. Pagans va admetre que «estem en el final del procés» i va explicar que s´ha volgut tancar el tema. El regidor d´Urbanisme, Joan Pluma, ha reconegut després d´un llarg procés judicial «els defectes en la tramitació administrativa» que ja havia advertit el grup de CiU, a l´oposició.

En el ple del proper 12 de desembre, el govern presentarà la proposta d´acord per aprovar inicialment el procés de liquidació de la concessió i el plec de clàusules que regiran la nova adjudicació. Un tercer punt servirà per iniciar els tràmits per convocar el nou concurs.

La darrera interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del passat 6 d´octubre ha forçat l´Ajuntament a convocar un nou concurs per a la gestió del complex del parc del Migdia. Segons va explicar tinent d´Urbanisme, Joan Pluma, l´Ajuntament haurà de pagar uns 9 milions d´euros a l´actual concessionària, Metrópolis, per compensar la inversió que han fet amb la construcció del complex. Amb aquesta liquidació se´ls compensa els diners invertits amb al construcció del gimnàs, el centre cívic, la biblioteca i la pista esportiva així com per les obres d´urbanització del sector. Segons va explicar Pluma, han estat els mateixos serveis econòmics de l´Ajuntamentels que han fixat els 9 milions d´euros, com al valor de la inversió.

L´Ajuntament de Girona retornarà els diners a travès del concurs. L´equip de govern ja ha informat que exigirà un cànon mínim de nou milions d´euros a les empreses que es presentin al nou concurs. «Les arques municipals no es veuen afectades», va advertir Pluma i va afegir que «hi ha un equilibri entre el que ens gastem i el que recuperem».

El regidor d´Urbanisme, Joan Pluma, va informar ahir que fins a l´aprovació definitiva dels tràmits per convocar un nou concurs poden passar uns dos mesos. Durant la tramitació, la mateixa empresa Metrópolis seguirà gestionant el complex perquè els usuaris no es quedin sense servei. En cas que no es presentés cap empresa per gestionar el complex, passaria a ser de titularitat municipal.

El responsable de l´àrea d´Urbanisme va remarcar que tot el procés s´havia originat en un «defecte de forma» en l´adjudicació que fa cinc anys es va fer a l´empresa Metrópolis i que ara anul·la aquesta sentència.

«Hem decidit no esperar a rebre la resposta al recurs que vam presentar per no eternitzar el cas del Migdia i fer el que ens deia el TSJC, que era que executéssim la sentència», va remarcar l´alcaldessa. En el cas que el recurs de súplica fos acceptat, el concurs no s´hauria de celebrar i l´Ajuntment de Girona aturaria el procés de convocatòria del concurs.