Detenen deu persones per vuit robatoris amb violència i intimidació a Girona

Els detinguts pels Mossos d'Esquadra, la majoria amb nombrosos antecedents, van robar en establiments diversos o assaltant persones al carrer de forma violenta

Els Mossos han detingut nou persones per robatoris violents.

Els Mossos han detingut nou persones per robatoris violents. / DdG

Redacció

Redacció

Els Mossos d'Esquadra han detingut nou persones per robatoris violents comesos a Girona.

Els robatoris es van produir en establiments diversos amenaçant de forma violenta i a un jove el van colpejar entre diverses persones per robar-li el mòbil. La majoria dels arrestats tenen múltiples antecedents.

Les detencions van tenir lloc entre els dies 10 i 13 de maig. Es tracta de nou homes d'edats compreses entre 18 i 39 anys, i un menor que han estat detinguts com a presumptes autors de delictes de robatori amb violència i intimidació.

Les dues primeres detencions, d'un home de 18 anys i un menor, van tenir lloc el dia 10 de maig. Els mossos arran de la identificació d'aquestes dues persones que havien estat implicades en una baralla, van poder determinar que havien estat els autors d'un robatori violent comès el passat 4 de maig en un supermercat on, per poder sostreure ampolles de licor, van forcejar amb la treballadora de l'establiment causant-li lesions.

Aquell mateix dia també es va detenir un home, de 20 anys, que va abordar a la dependenta d'una botiga de la zona de la Rambla Llibertat escanyant-la pel darrere mentre li exigia que obrís la caixa enregistradora. Com que no ho va aconseguir, va fugir corrents amb el mòbil personal d'ella. Gràcies a la col·laboració ciutadana, un agent de la Guàrdia Civil i un mosso d'esquadra, ambdós fora de servei, el van detenir i recuperar el mòbil.

La matinada del dia 11 de maig, els mossos van detenir tres homes més com a presumptes autors de tres robatoris amb violència. El primer va tenir lloc, a la zona de l'estació de tren quan l'autor, un home de 28 anys, es va acostar per darrere a la víctima i el va agredir amb la finalitat de sostreure-li el mòbil. Una patrulla de paisà ho va presenciar i va detenir-lo.

La mateixa nit, un mosso fora de servei amb la col·laboració d'un ciutadà van detenir un jove, de 21 anys, quan acabava d'arrencar del coll una cadena a una dona a la zona del carrer Terri.

Colpegen un jove per robar-li el mòbil

Paral·lelament, en una zona d'oci nocturn de la ciutat, quatre joves van rodejar a la víctima i, després de colpejar-la, li van sostreure el telèfon mòbil. Els mossos després de rebre l'avís, van localitzar i detenir a un dels autors, un home de 28 anys.

 L'endemà, dia 12 de maig, la policia van detenir dos homes més. D'una banda, un home, de 39 anys, que havia arrencat la cadena a un altre home. I d'altra, un home, de 23 anys, que va envoltar juntament amb d'altres, a la víctima i després d'escorcollar-lo li van sostreure el mòbil de dins la ronyonera. Els mossos van poder localitzar i detenir a un dels autors. 

La matinada del 13 de maig es van produir les últimes detencions. En aquesta ocasió, tres homes de 19, 20 i 23 anys, van envoltar i immobilitzar a un home, en el barri de Santa Eugènia, i li van sostreure el mòbil. Els mossos els van localitzar i detenir poc després per la zona.

Els arrestats, la majoria amb múltiples antecedents per fets similars, van passar a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

La detenció del menor va quedar sense efecte després de declarar i va quedar citat per comparèixer davant de la Fiscalia de Menors de Girona.