És una amenaça seriosa. Els escombriares de Girona han presentat una instància al Departament de Treball en la qual convoquen una vaga que començaria el dia 11 de maig i que coincidiria amb Temps de Flors. El president del comitè d'empresa de Musersa, Joan Verdaguer, va remarcar que "és la vuitena vegada des de primers de gener que ens reunim amb l'empresa i no es mouen ni avancem en les negociacions".

Segons Verdaguer, el conveni ja hauria d'estar aprovat, ja que el darrer està prorrogat.

El comité d'empresa va recordar que "encara que sempre se'ns diu que amenacem amb la vaga, des de 2004 no n'hem fet cap i hem negociat fins que ha calgut, però aquesta vegada l'empresa no s'ha mogut gens". Entre les reivindicacions dels escombriaires, a més d'alguns augments salarials, també plantegen la redistribució dels dies de vacances, "una mesura que no té cap cost econòmic i ni tan sols volen parlar-ne".

Joan Verdaguer va concretar que la convocatòria de vaga va ser aprovada gairebé per unanimitat de tots els treballadors el passat 14 d'abril, i que els tres sindicats representants en el comité també hi donen suport. També denuncia que l'Ajuntament de Girona tampoc s'ha mogut per donar una sortida a la negociació.

A més de la vaga, a partir de l'11 de maig els treballadors també han programat altres mesures de protesta, com manifestacions al carrer per donar a conèixer el seu malestar.

La vaga pot provocar de nou escenes com les viscudes el 2004. Els serveis mínims van funcionar en alguns punts, però, en altres, les bosses s'amuntegaven i van arribar a cobrir els contenidors. Les negociacions pel conveni ara fa 6 anys van quedar en suspens després de 9 dies, i els treballadors van avisar que allargarien quinze dies més la protesta perquè consideraven insuficient l'increment de salari i plantilla que els ofereixen. Finalment van ser 11 dies de vaga.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Anna Pagans, va advertir que, si no quedava altre remei, es podria pensar en contractar el servei de recollida a una altra empresa.

Les repercussions van ser tan greus que el sector hoteler i turístic es va arribar a plantejar prendre mesures, perquè deien que hi havia turistes que marxaven per la pudor.

Tres dies després de la fi de la vaga d'escombriaires que va patir la ciutat de Girona encara hi havia zones on s'acumulaven grans quantitats de deixalles.