Una nova cursa de mitjans de transport, aquest cop organitzada per Mou-te en bici, va tornar a demostrar ahir que la bicicleta és el sistema de transport més ràpid i econòmic. La competició es va fer en un trajecte entre Salt i Girona. Cinc persones van sortir de la plaça de la Vila de Salt i van recórrer els quatre quilòmetres i mig que els separaven fins a la plaça de Pompeu Fabra de Girona.

"La bicicleta ha pogut arribar abans que la moto, que en principi va a més velocitat, perquè seguint els carrils bici ha tingut un trajecte més curt i amb menys semàfors. A més quan els vehicles estan aturats, com que la bicicleta és més estreta que la moto li és més fàcil avançar-los", segons el president de Mou-te en Bici, Miquel Llop.

La bicicleta va tardar 14 minuts a fer el trajecte i va treure pràcticament tres minuts a la moto. A les 9 i 23 ha arribat el que anava en cotxe, després d'haver-lo deixat al pàrquing de la plaça, per tant havent de pagar. Nou minuts més tard, era a lloc el que havia anat en autobús, i que va haver de pagar 1,25 euros del bitllet. Finalment, quan eren gairebé les 9 i 34 minuts ha arribat el que s'ha desplaçat a peu. Els mitjans de motor, a més, van haver de pagar gasolina.