Diverses entitats (entre les quals la CUP i les Associacions de Veïns de Sant Narcís, Santa Eugènia i la Devesa, la Platforma TAV-Girona i la Federació d'Associacions de Veïns de Girona) van entrar ahir per registre 1.027 firmes per reclamar que l'Ajuntament convoqui una audiència pública sobre les obres del TAV. Es tracta d'una eina inclosa al reglament de "participança" que es pot activar amb 1% de les signatures dels empadronats majors de setze anys. Això són unes 800 signatures.

Aquesta audiència pública serveix perquè l'Ajuntament expliqui als ciutadans en una reunió oberta diferents punts que els signants han detallat. En aquesta ocasió, els impulsors volen partir de la base de vuit eixos i han indicat que aquesta reunió informativa amb explicacions i preguntes de la ciutadania s'hauria de fer el 20 de gener a les vuit del vespre a l'Auditori.

L'alcaldessa, Anna Pagans, va assegurar ahir que no tindrà cap inconvenient en convocar l'"audiència pública" si realment tot el procés és correcte. El regidor de Relacions Ciutadanes, Miquel Poch, fins i tot es va mostrar satisfet que els gironins hagin decidit fer "seu" el reglament i va recollir les firmes del registre només d'entrar.

Josep Jovani, membre de la CUP i un dels impulsors de la recollida de firmes, va explicar que els eixos giraran entorn a les indemnitzacions que han de rebre els veïns i comerços, mesures ambientals, control de soroll i pols, la creació d'una conissió de control de les obres del TAV, un Pla Especial de Mobilitat a la zona afectada i més informació als ciutadans ubicada en centres cívics i a la web municipal, així com la creació d'un programa a Televisió de Girona. A més voldrien que l'audiència es retransmetés en directe per Internet.

El president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís i també impulsor de la campanya, Narcís Carreras, va lamentar que la web municipal ja no informi sobre el TAV i va anunciar la creació d'un grup al Facebook i la dinamització del bloc audiencia-publica-tav.blogsport.com, on volen que els veïns aportin idees.