El PSC de Salt va manifestar la total confiança en l'alcaldessa, Iolanda Pineda, per resoldre el conflicte i expressa el seu convenciment que està capacitada per afrontar la situació "i superar-la en benefici del conjunt del poble". El PSC va fer una crida a la unitat de la ciutadania i dels partits per mostrar el seu rebuig als fets del cap de setmana passat "i a qualsevol mena de violència a Salt", a l'hora que condemna els successos.

Sense fer esment a la manifestació de dissabte, el PSC advoca per "la unitat civil" i pel "civisme i la convivència". "Salt ha estat i és un poble d'una duresa extraordinària. Durant els últims anys, ha patit canvis sociològics molt significatius i ha hagut d'afrontar problemes de pobresa, cohesió i convivència. En cap cas, això no obstant, això determina que ens rendim ni justifica accions violentes".

També diuen que el PSC es declara "en contra i refractari a grups, plataformes o portals web que, durant molt de temps, han utilitzat la crispació per generar més crispació i que han convertit la manipulació i l'insult en norma habitual. La serenitat i els projectes han de vèncer la demagògia i el radicalisme".