Suport majoritari dels partits polítics a la manifestació de dissabte a Salt per rebutjar els aldarulls del cap de setmana. Després que una vintena d'entitats acordessin anar a la una per mostrar que Salt diu no als actes vandàlics i és un poble unit contra la violència, les formacions polítiques estan acabant de decidir si se sumaran a la protesta. La majoria avancen que ho faran sempre que se segueixi la tendència començada i sigui una manifestació que englobi tots i cadascun dels veïns de la població sota el lema "Volem viure a Salt en pau i bé". Van confirmar que hi seran CiU, ICV-IpS i ERC mentre PP i PSC estaven a l'espera de reunions dels grups municipals per acabar de prendre una decisió. L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC), ja va avançar que assistirà la manifestació, que se celebraà a les 12 del migdia de dissabte, perquè "és una manifestació unitària, representantiva de la societat civil saltenca en la seva màxima expressió".

"Volem viure a Salt en pau i bé", aquest és el lema que proposen les entitats per a una manifestació que aquest dissabte ha de servir perquè els veïns de la població mostrin el seu rebuig a la violència. Una concentració que busca unir veus de tots els veïns contra els actes vandàlics. Des del començament, les diferents formacions polítiques de l'Ajuntament de Salt ja han avançat que si és una manifestació unitària i no una excusa per anar contra ningú no tindran cap problema a participar-hi.

Un dels socis de govern, el PSC, estava a l'espera de reunir el grup per acabar de prendre una decisió però l'alcaldessa, Iolanda Pineda, ja va avançar que hi participarà. Més d'una vegada, l'alcaldessa de Salt ha assegurat que no tindria cap dubte a encapçalar una manifestació si servís per demostrar que tot el poble està unit contra els delinqüents i contra la violència. "Si és unitària hi anirem", va assegurat el primer tinent d'alcalde, Joan Boada (ERC).

L'oposició també s'hi suma

El principal grup a l'oposició, CiU, també preveu participar en la manifestació. Jaume Torramadé va assegurar que és "molt positiu" que després de l'escalada de tensió que hi ha hagut en els darrers dies, Salt pugui demostrar que és un poble tranquil i que vol viure sense delinqüència.

El portaveu d'ICV-Independents per Salt, Ramon Muñoz, també va assegurar que és una bona notícia que tots els veïns vagin de la mà independentment del color de la pell o el lloc d'origen. "És molt important que hagi estat una iniciativa de les entitats i de la societat", va remarcar Muñoz.

El portaveu del Partit Popular a Salt, Antonio González, va explicar també que es reunirà el grup municipal per decidir si donar suport a la manifestació o no però ja va avançar que ell "a títol personal i com a saltenc" anirà a la mobilització de dissabte.