La Policia Nacional va detenir el 2010, en les quatre localitats gironines frontereres amb França, unes 1.300 persones per diferents delictes o per comptar amb ordres de detenció de jutjats espanyols o internacionals, a l'hora que detecta una disminució de la immigració il·legal.

Segons que informa aquest cos, durant l'any passat, els agents destinats a La Jonquera, Portbou, Camprodon i Puigcerdà van detenir 1.290 persones, setanta menys que el 2009.

La tasca dels policies destinats en aquestes localitats se centra en el control de persones o mercaderies que puguin creuar la frontera per lluitar contra la delinqüència transfronterera i evitar l'entrada d'immigració il·legal.

El comissari Coordinador de Fronteres Terrestres de la Policia Nacional, Santiago Lubián, ha explicat que "la pressió policial no ha baixat, però s'ha detectat que la immigració il·legal ha disminuït, bàsicament perquè està relacionada amb els cicles econòmics".

En l'apartat de narcotràfic, els agents van detenir el 2010 sis persones i van decomissar trenta quilos de substàncies estupefaents: 24,42 d'haixix, 3,18 d'heroïna i 2,27 de cocaïna, i van aixecar quatre-centes actes administratives per consum de drogues al carrer, per tinença d'armes blanques prohibides o per falsificacions en comerços.