La CUP vol plantar cara a ERC i assegura que "defensarà fins al final" els tres regidors que va aconseguit en les passades eleccions. Segons ha anunciat el portaveu de la formació, Jordi Navarro, el partit estudia ara si presenta un recurs contenciós electoral davant el Tribunal Superior de Justícia -com farà ERC- o bé opta per presentar al·legacions al text que els republicans facin arribar al tribunal. "Entenem que ERC té dret a recórrer però la CUP farà servir tots els instruments legals per defensar el tercer regidor que els gironins van decidir que fos nostre", ha afirmat. El TSJC haurà de resoldre abans de l'1 de juliol si aquest regidor que balla acaba, finalment, computant a la CUP o a ERC.

Els resultats d'ERC i la CUP han estat en direccions oposades aquestes passades eleccions. Mentre que els republicans han perdut els quatre regidors que tenien, la CUP ha irromput en el panorama polític gironí amb tres regidors.

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha qualificat de "problemàtic i greu" el fet que la constitució de l'Ajuntament de Girona es vegi retardada fins l'1 de juliol a causa del recurs que ERC ha anunciat que presentarà davant del TSJC. "No és positiu que la constitució del consistori s'allargui quasi un mes", ha dit Navarro que defensa que la CUP "s'ha trobat enmig d'un conflicte" i que la seva intenció no és la d'allargar la formació del nou ajuntament.

Navarro s'ha mostrat confiat que el TSJC ratificarà uns resultats electorals que recorda que ERC ja ha impugnat davant la junta electoral de zona i també la central i avança que faran servir tots els instruments que tenen al seu abans per "defensar el tercer regidor".