L'Associació de Veïns de Sant Narcís tem que Adif s'aculli reiteradament a "raons d'urgència" per seguir treballant en les obres del tren d'alta velocitat (TAV) al parc Central de Girona durant les nits.

Un decret d'alcaldia de Carles Puigdemont del passat 20 de setembre prohibeix a les empreses que treballen en les obres del TAV que facin soroll entre les deu de la nit i les set del matí. Però l'Ajuntament permet que, "per raons d'urgència" i amb un seguit de condicionants", es puguin reprendre les obres en aquest horari matinal. Aquesta és la fórmula que Adif va sol·licitar només una setmana després de la firma del decret i des del passat divendres i fins el proper dilluns els operaris continuen en els treballs dia i nit.

El president de l'AV de Sant Narcís, Martí Carreras, va assegurar ahir que temen que, a partir de la setmana que ve i malgrat el "positiu" decret de Puigdemont, Adif utilitzi la fórmula dels "deu dies" per seguir treballan en aquest horari. Carreras també va lamentar la "manca d'informació" que reben els veïns tot i que l'Ajuntament es va reunir amb ells i les Associacions de Veïns del carrer Bisbe Sivilla i del carrer Josep Maria Gironella per informar-los de la sol·licitud d'Adif. "Ens va sorprendre que s'autoritzés poc després d'anunciar el decret", va dir Carreras qui desitja que en les futures possibles peticions d'Adif es parli amb tots els veïns i no només els representants.

Segons Carreras, la informació que se'ls dóna és la de terminis de les obres, "que també ens importa", però "més que les previsions ens importa la gestió que s'està fent". En la propera reunió amb l'Ajuntament, els veïns preguntaran sobre el nou decret i la seva regulació i escoltaran els tècnics d'Adif.

Per la seva part, el regidor del projecte ferroviari, Jordi Fàbrega, va afirmar que s'estan complint les condicions que limiten els treballs del TAV en aquests deu dies, en una sol·licitud que va ser "excepcional" i que espera no es converteixi en un costum per Adif.

En qualsevol cas, Fàbrega va apostar per tenir "una comunicació més fluida amb els veïns" després d'escoltar Adif en la reunió de seguiment prevista per avui.