En relació als incidents ocorreguts aquest matí a la Universitat de Girona, en el marc de l´acte de commemoració amb la societat gironina del 20è aniversari de la seva creació, i que ha presidit el M. Hbl. Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, la Universitat vol manifestar que:

Lamenta profundament els incidents ocorreguts quan un grup de manifestants ha volgut, de forma violenta, accedir al recinte forçant una antiga porta d´emergència. Aquest antic accés no reuneix les condicions de seguretat necessàries ja que hi ha un desnivell d´uns 3 metres.

Després de diversos intents infructuosos de diàleg, el Rectorat ha autoritzat l´entrada dels Mossos d´Esquadra, davant el perill imminent de precipitació al buit dels manifestants, i per garantir la integritat dels assistents a l´acte com a conseqüència del llançament de diversos objectes.

Davant aquests fets lamentables, la UdG referma, una vegada més, la idea que la Universitat és, i ha de ser sempre, un espai de respecte i tolerància en què ha de prevaldre l´ús de la paraula i el diàleg per sobre de qualsevol altra actitud.