Els Mossos d'Esquadra han detinguts tres persones per la seva presumpta implicació en la mort d'un home aquesta matinada a la discoteca Caribbean de Girona. Sembla que la víctima, de 36 anys i de nacionalitat colombiana, hauria mort a cops en una baralla, que hauria començat per una noia. En la mateixa baralla també hi va haver un ferit lleu. Els fets han passat cap a dos quarts de sis de la matinada al polígon Mas Xirgu, al carrer de Salt, i la policia ha detingut tres homes, dos de nacionalitat romanesa i un de nacionalitat polonesa, segons la policia. L'Àrea d'Investigació Criminal de Girona s'ha fet càrrec del cas per esclarir els fets mentre el jutjat ha decretat el secret de sumari.

Segons fonts consultades per l'ACN, la víctima hauria rebut un cop molt fort a la tràquea i també va rebre diversos impactes a la cara que fins i tot li podien haver fracturat algun os. La direcció de la discoteca Caribbean es presentarà com a acusació particular en el cas i la patronal de l'oci nocturn Fecasarm exercirà l'acusació popular.

"L'agressió no ha estat amb cap arma, ha estat una persona que sembla ser que tenia preparació militar i que ha causat la mort a l'altra persona a cops", ha afirmat l'advocat Joaquim Boadas que ha recordat que el cas està sota secret de sumari que la investigació que ha obert l'àrea d'investigació dels Mossos d'Esquadra per esclarir el cas continua oberta. Fonts del local indiquen que algun dels agressors podria treballar com a porter a un altre local d'oci nocturn de Girona, situat a la zona de la Salle.

La direcció de la discoteca considera que, tot i que el crim no va ser dins el local, els fets donen mala imatge de la discoteca i, de retruc, de tot el sector. La disputa que ha acabat amb la mort d'un home de 36 anys a Girona va començar de matinada dins la discoteca Caribbean. Quan els empleats de seguretat de local van veure que hi havia un enfrontament entre dos grups d'homes, els van fer fora però, un cop a l'aparcament, la discussió va anar pujant de to fins que va arribar a les mans.

Boadas ha recordat que el personal de seguretat de la discoteca no pot actuar fora del recinte excepte en casos de legítima defensa. Segons sembla, el motiu pel qual hauria començat la baralla seria una discussió per una noia. "Sigui quin sigui el mòbil, no hi ha justificació per una agressió com aquesta", ha afirmat Boadas que ja ha avançat que l'objectiu de la direcció de la discoteca i la Fecasarm és demanar que imposin a l'autor o autors del crim la pena màxima prevista per la llei.

La discoteca disposa de càmeres de seguretat enfocades a l'exterior i, per això, els responsables del local han facilitat totes les gravacions d'aquesta matinada als Mossos d'Esquadra per tal de poder recopilar proves per identificar els agressors i els implicats en la baralla que ha acabat amb la mort d'un home. Els treballadors de la discoteca presten declaració com a testimonis. "Hi ha cartells que avisen que és una zona videovigilada i tot i això no ha dissuadit els agressors", ha lamentat Boadas.

Segon crim a la mateixa zona

El gener del 2008, una altra baralla també va acabar amb la vida d'un jove a les portes d'una discoteca molt pròxima al Caribbean. El cas va tenir lloc a les portes del local anomenat ''Enjoy Latino'. Un jove de nacionalitat hondurenya va disparar amb una pistola casolana -anomenada 'xilena- un altre jove, de nacionalitat dominicana, i li va causar la mort.

El cas va arribar a judici dos anys després i l'Audiència de Girona va condemnar l'autor del tret mortal a onze anys de presó acusat per un delicte d'assassinat i tinença il·lícita d'armes.

La matinada del 18 de desembre a l'aparcament d'un altre local d'oci nocturn, la dicoteca Noche Latina de Figueres, va morir un noi equatorià de 33 anys. Segons la investigació, una baralla entre dos joves d'origen equatorià i dos nois de nacionalitat dominicana, tots quatre veïns de Figueres, va acabar a ganivetades.