L´alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha presentat aquest matí el cartell de les Fires de Sant Narcís 2012, titulat diferent, acompanyat del seu autor, Raül Elias, i dels membres del jurat que el van escollir. Aquest any, per primer cop, es va fer una crida pública a través d´un concurs per escollir el cartell que representaria les Fires d´enguany. En total, s´hi van presentar una trentena de propostes, 28 de les quals s´exposaran aquest octubre al vestíbul del Teatre Municipal.

"El cartell guanyador m´ha semblat una proposta molt intel·ligent, perquè té moltes lectures. Malgrat que el títol és «diferent», no deixa indiferent a ningú, que és el que busquem", ha explicat l´alcalde Carles Puigdemont, que ha aprofitat per convidar "els ciutadans de Girona i de fora de Girona a gaudir de les Fires a través del cartell". L´edició d´enguany de les Fires començarà el divendres 26 d´octubre i s´allargarà fins al diumenge 4 de novembre.

L´autor del cartell, Raül Elias, ha agraït el fet que enguany s´obrís un concurs per escollir el cartell perquè ha donat "l´oportunitat de participar-hi a joves, professionals i ciutadans de Girona i que, malgrat la crisi que estem vivint, tinguem ganes i il·lusions de seguir endavant". Sobre l´origen del cartell, Elias ha explicat el següent: "La primera idea era representar gràficament l´adjectiu que millor defineix les Fires de Sant Narcís: diferent. T

ots sabem que les Fires de Sant Narcís són un pol d´atracció, social i cultural, i són unes festes de referència més enllà dels nostres límits comarcals. Per altra banda, volia utilitzar un element representatiu d´aquestes fires, com és la castanya, aliment típic de les festes. La unió d´aquests dos conceptes va originar l´expressió col?loquial ´s´assembla com un ou a una castanya´. I a partir d´aquí la idea era representar aquesta frase feta amb un llenguatge molt simple. En definitiva, és un cartell conceptual, contemporani i amb un missatge propi. Tal com indica el seu lema, és un cartell «diferent»".

El cartell està format per dues parts: un pictograma "representat amb dos colors neutres i negatius entre ells, dues formes oposades posades una dins l´altra com si es tractés d´una radiografia, substituint el rovell de l´ou per la pròpia castanya" i un text que, "en contraposició amb el monocromatisme del pictograma", és "colorista i alegre, representant el caràcter festiu de les Fires".

Sobre l´autor

Raül Elias Bramon va néixer a Girona l´any 1982. És arquitecte titulat per l´Escola Tècnica Superior d´Arquitectura de Barcelona (Universitat Politècnica de Barcelona) i ha col·laborat amb diversos despatxos d´arquitectes, entre ells el gironí Bosch Capdeferrero Arquitectures SCP. A més, ha fet el Curs de Fotografia Digital I i II a l´Escola ERAM, centre adscrit a la Universitat de Girona. En la seva trajectòria professional destaca el disseny de panells per a diversos concursos nacionals d´arquitectura.