Els veïns i comerciants del barri de Sant Narcís de Girona han demanat a diversos regidors de l'Ajuntament de Girona que permetin l'accés a la plaça Assumpció per tal que hi hagi un millor accés durant aquestes festes de Nadal i Reis. En concret, es refereixen al tram de vial on s'hi estan fent obres des que un camió d'escombraries va trencar la volta d'una porxada. Els residents i els botiguers recorden que aquests dies hi ha moltes activitats i consideren que és urgent que hi hagi tots els accessos oberts temporalment.

L'accés a la plaça per aquell punt està tancat des de mitjan agost. Després de diversos estudis es va determinar que hi havia risc que la volta s'enfonsés i el consistori va decidir enderrocar-lo i reconstruir-lo de nou. Segons els càlculs del consistori, les noves obres, un cop adjudicades, s'iniciaran a l'abril i tindran un termini d'execució de dos mesos. Per tant, els treballs no estaran finalitzats fins al juny.

El projecte de reconstrucció pretén mantenir la semblança estètica de l'arc, tot i que també s'estudia la possibilitat d'augmentar l'alçada del gàlib per evitar nous accidents. El que es farà és reproduir la volta planta de quatre punts, mitjançant la construcció d'una lleugera llosa de formigó armat que reproduirà de manera fidedigna la forma original, que va ser construïda de forma artesanal.