L'Ajuntament de Girona està treballant per obrir un nou centre de Distribució d'Aliments al barri de Santa Eugènia. El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, ha explicat que en aquests moments el consistori està buscant un local on ubicar el centre, però que encara no s'ha concretat. El consistori es dóna de termini fins al mes de febrer per trobar un local, i llavors es necessitaran un parell de mesos per adequar-lo.

A la ciutat de Girona existeix en aquest moment un centre de distribució d'aliments, que es troba situat al barri de Pedret i que funciona des de novembre de 2009. El local és de propietat municipal, mentre que Càritas s'encarrega de gestionar-lo.

Atès el seu bon servei, l'Ajuntament va signar el passat estiu un conveni amb la Fundació Banc dels Aliments, Creu Roja i Càritas Diocesana un conveni per tal de mantenir-lo, especialment en aquesta conjuntura de recessió econòmica.

El conveni establia la creació d'una comissió tècnica de seguiment i avaluació, que s'ha anat ?reu?nint de forma periòdica. En aquestes trobades ha sorgit la necessitat d'obrir un nou centre de distribució, ja que els problemes de moltes famílies no han fet més que agreujar-se. Per això, l'Ajuntament està treballant per obrir un nou centre, i en l'última trobada de seguiment del conveni, ara fa pocs dies, es van donar de temps fins al mes de febrer per trobar un local adequat al barri de Santa Eugènia. Un cop es tingui el local, s'haurà d'adequar, fet que podria portar un parell de mesos.