Els Mossos d'Esquadra investiguen si darrere la mort d'una dona de vuitanta anys trobada ahir al matí en un pis de Salt hi ha un robatori. El cos el va trobar, a les deu del matí, un familiar que va arribar-se fins a la casa de la dona després d'haver-se intentat posar en contacte amb ella sense èxit. De fet, des de divendres no en tenien cap notícia.

Segons les fonts policials, encara que el cadàver no presentava signes evidents de violència, una de les hipòtesis amb què treballa la policia és que la mort ocorregués durant o després d'un robatori, ja que el pis estava aparentment desendreçat.

Preguntes de la policia

Alguns residents en habitatges propers a la casa propietat de la finada van confirmar ahir a aquest diari que agents del cos policial els havien preguntat si els darrers dies havien vist entrar alguna persona sospitosa a l'habitatge. La finca on es va trobar la dona està al número 26 del carrer Abat Oliva, entre el carrer Major i la Plaça Catalunya. És un tram de cases unifamiliars, una al costat de l'altra.

Alguns veïns del carrer explicaven també que els mossos els havien preguntat si feia dies que no veien la dona. Alguns van explicar que l'havien vist feia pocs dies. Tot el barri sabia, amb més o menys precisió, que alguna cosa havia passat perquè havien vist un fort desplegament de Mossos. La sensació era de temor. Un senyor que viu en un pis just al davant indicava des de l'intèrfon que "aquí passa de tot, tot és possible". Una dona del carrer Sant Romà, paral·lel al carrer Abat Oliva, afirmava sense acabar d'obrir la porta, que "mai obro a ningú, sempre parlo des de darrere de la reixa".

Era una dona força reservada que de tant en tant sortia al carrer per passar l'escombra. També se la podia veure al balcó. De vegades alguns familiars s'hi adreçaven amb cotxe per portar-la al metge o a altres llocs.

La porta d'entrada, intacta

A l'exterior de la façana principal no s'hi detectava cap signe de violència: la porta estava intacta (només hi havia un precinte de la policia) i el balcó tampoc semblava forçat. Un altre veí apuntava que l'única opció d'un presumte assalt, amb entrada forçada, seria accedint-hi pel pati que hi ha darrere la casa. No obstant, haurien d'haver saltat des d'una finca pròxima, perquè no dóna directament a cap carrer. També hi hauria la possibilitat que, fruit d'algun engany, la dona hagués deixat entrar els qui finalment l'haurien atacat.

L'autòpsia de la difunta en determinarà les causes de la mort i també el dia en què va morir. El jutjat de guàrdia d'instrucció de Girona s'encarrega del cas.