Els alumnes de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport de Salt (Euses) tornaran a oferir sessions gratuïtes de fisioteràpia a la gent gran del municipi per segon any consecutiu. Aquesta vegada, en lloc de ser una activitat voluntària, serà obligatòria per als estudiants, i s'oferirà un tractament més complet i ampli que l'any passat.

El director del grau de Fisioteràpia d'Euses, Ismael Martí, va explicar que, l'any passat, l'experiència va ser "un èxit", ja que en 27 dies es van atenendre 120 pacients, 120 dels quals eren majors de 65 anys i, la resta, personal de l'Ajuntament de Salt. Davant d'aquesta bona acollida, Euses i l'Ajuntament han signat un conveni per repetir l'experiència, però amb algunes novetats.

Enguany, ja no es tracta d'un voluntariat, sinó d'una assignatura dins del grau, per tal que els estudiants tinguin contacte amb els pacients abans de començar les pràctiques. Cada pacient tindrà un alumne assignat i, en lloc d'assistir només a un nombre limitat de sessions, a cada pacient se li obrirà una història clínica i se li pautarà un tractament supervisat pels professors. A més, mentre que l'any passat només s'oferien massatges, enguany s'ampliarà el ventall de serveis i fins i tot, al final, es farà un gimnàs de manteniment per tal d'evitar la recaiguda dels pacients.

El període de sessions d'aquesta segona temporada s'ampliarà de 27 a 34 dies, i, malgrat que el nombre de persones ateses dependrà del temps que requereixi cadascun dels tractaments, Martí calcula que enguany se'n podran atendre entre 150 i 160. De moment, s'organitzaran dos torns per setmana, el primer per a majors de 65 anys i el segon per a treballadors de l'Ajuntament de Salt. Cada torn començarà amb 24 pacients i, a partir d'aquí, es veurà com evolucionen.

El regidor de Gent Gran, Josep Valentí, va agrair a Euses totes les facilitats que els ha donat i va explicar que els dos torns setmanals ja estan complerts i fins i tot hi ha llista d'espera, de manera que ho considera un "èxit total". Per la seva banda, l'alcalde, Jaume Torramadé, va qualificar l'experiència d'"altament positiva" tant per als estudiants com per a la gent gran.