Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 6 de febrer una treballadora d'un geriàtric de la Bisbal d'Empordà per robar objectes personals, joies i diners als residents del centre en reiterades ocasions. En un dels casos la víctima es va despertar en el moment que li estaven prenent les arracades que duia posades. La detinguda és Maria Clara DT de 52 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de la capital del Baix Empordà. Durant la investigació també es va descobrir que la dona havia venut una de les joies sostretes en una botiga de compra i venda d'or de la població.

La investigació es va iniciar quan els mossos van tenir coneixement de la sostracció d'objectes personals, joies i diners a persones que residien en un geriàtric de la Bisbal. Aquest fets es van repetir en quatre ocasions en els darrers sis mesos. Durant aquest temps, les víctimes, els familiars i el mateix centre havien denunciat els robatoris. Fins hi tot en un dels casos la víctima es va despertar quan li estaven prenent les arracades que duia posades.

Després de diverses indagacions, els investigadors van determinar que tot apuntava que l'autora dels furts era una treballadora del geriàtric. La dona s'aprofitava de la vulnerabilitat dels residents, ja sigui per la seva avançada edat o per malalties per robar-los els diners i objectes de valor. Durant la investigació també es va descobrir que la dona havia venut una de les joies sostretes en una botiga de compra i venda d'or de la mateixa població.

Amb tots els indicis, els mossos van detenir la treballadora com a presumpta autora de les quatre sostraccions. S'investiga ara si hi ha algun altre fet que encara no hagi estat denunciat.

La detinguda va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria i serà citada pròximament pel jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.