La confraria de Jesús Crucificat- Manaies de Girona va complir ahir la tradició i van entregar el penó a Mercè Sagrera Corbera, la tercera dona de la història que rep aquest honor. Malgrat l'amenaça de pluja que va haver-hi al llarg del matí, al final la meteorologia va respectar la desfilada dels Manaies, que van poder fer el seu recorregut sense incidents.

La Confraria va sortir, puntual, a les vuit del vespre de l'església de Sant Lluc, on els manaies tenen la seu. D'allà es va dirigir a la plaça de Sant Feliu, carrer Ballesteries, Cort Reial, plaça de l'Oli i Ciutadans, per anar a parar a la plaça del Vi, espai on els manaies van oferir diverses figures davant de centenars de debots i curiosos, gironins i turistes.

A partir d'allà, la comitiva va prosseguir pel Pont de Pedra, Plaça Catalunya i Joan Maragall fins arribar a la Gran Via de Jaume I, on es van aturar davant del número 16 per a fer entrega del penó a Mercè Sagrera. Sagrera, que des de fa diversos anys s'encarrega de sortir amb els infants que van vestits de vesta durant la processó de Divendres Sant, va col·locar l'estendard ben visible al balcó del seu pis, enmig dels aplaudiments i els flaixos de les càmeres de fotos. Familiars i amics l'acompanyaven, tot compartint la seva alegria, mentre que també hi havia autoritats com l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el Bisbe, Francesc Pardo. Abans que ella, Maria Carme Ribas i Mora i Isabel Pla i Soler havien estat les úniques dones que havien tingut l'ocasió de rebre'l.

Després, va baixar a saludar els manaies visiblement emocionada i de la mà del seu nét.

A partir d'ara, el penó s'estarà al balcó del pis de Sagrera fins demà, quan els Manaies recorrin de nou el Barri Vell per anar-lo a recollir i, posteriorment, ella mateixa el porti durant la processó del Sant Enterament de Divendres Sant.

Retorn a Sant Lluc

Un cop entregat el penó, la comitiva va tornar cap a Sant Lluc tot passant per la plaça Independència i el carrer Santa Clara. Després, van creuar el Pont de Pedra i, a través de la Rambla, van tornar cap al Barri Vell. En tot moment, la comitiva va estar acompanyada de centenars de persones, entre elles un gran nombre d'infants. En alguns casos, els turistes fins i tot van demanar de fer-se fotografies amb els Manaies, per tal d'immortalitzar el moment.