Els ajuntaments de Fornells de la Selva, Girona, Salt, Sarrià de Ter i Vilablareix subscriuen l´acord de creació de l´àrea metropolitana estratègica del Gironès

Els cinc consistoris consensuen la necessitat de crear un ens que reguli l´establiment de grans superfícies territorials comercials dins l´àmbit del que han definit com l´àrea metropolitana

Els ajuntaments de Fornells de la Selva, Girona, Salt, Sarrià de Ter i Vilablareix subscriuran aquest divendres l´acord/protocol de creació de l´àrea metropolitana estratègica del Gironès. Aquesta àrea tindrà una sèrie de fites principals. Per una banda, l´atorgació de la trama urbana consolidada i conurbada amb l´Ajuntament de Girona, cosa que permetrà el desenvolupament comercial dels municipis que fins al moment actual tenien limitada aquesta capacitat (Fornells de la Selva, Vilablareix i Sarrià de Ter) i la consolidació de la trama ja existent en el municipi de Salt.

Per altra banda, i considerant que no es podia obviar l´oportunitat de treballar envers la trama urbana, els cinc consistoris s´han fixat com a objectiu la creació, en un termini màxim de sis mesos, de l´àrea metropolitana estratègica del Gironès conformada per la primera anella de municipis que integren el Pla director urbanístic.

L´acord preveu, però, que només es puguin implantar dins la trama actual, i les futures que es puguin desenvolupar en virtut de l´àrea metropolitana, superfícies comercials que no superin els 2.500 metres quadrats discontínues i no acumulades. La implantació de grans superfícies territorials comercials requerirà, en primer lloc, un estudi de viabilitat econòmica i memòria socioeconòmica i, en segon lloc, el consens dels municipis integrants d´aquesta àrea, que aprovaran la seva implantació sempre que ho subscriguin amb vot favorable de tres quartes parts.

Els consistoris consideren que s´ha fet un pas molt important pel futur dels àmbits territorials que conformen cadascun d´aquests municipis en la mesura que el treball conjunt, consensuat i degudament objectivat en cada moment, és el que permetrà un creixement equilibrat i resoldre les necessitats de tot l´àmbit territorial que conformarà l´àrea metropolitana estratègica del Gironès.