15 de desembre de 2014
15.12.2014

Protocol pioner contra els matrimonis forçats a Girona

La comissió de violència masclista ha aprovat impulsar la seva creació per abordar aquesta problemàtica

15.12.2014 | 19:03

La comissió gironina de violència masclista, que s'ha reunit aquest dilluns, ha aprovat impulsar la creació d'un protocol pioner per abordar la problemàtica dels matrimonis forçats. L'objectiu del protocol és iniciar el treball de sensibilització i formació a les comunitats afectades i la recerca d'estratègies que possibilitin la detecció de casos de risc. Durant la reunió també s'ha fet balanç de les actuacions realitzades durant el 2014. Fins el 30 de setembre de 2014 s'han registrat a les comarques gironines 1.177 denúncies per violència masclista en l'àmbit de la parella i 231 en l'àmbit familiar. A més, el telèfon 900 900 120 ha rebut fins l'1 de desembre 560 trucades, el 6,8% del total.

També s'ha informat dels resultats de la Comissió Tècnica de Coordinació Institucional per a la Prevenció de la conflictivitat juvenil que es va crear l'any passat amb la finalitat de disminuir els conflictes i les conductes di-socials i/o delictives d'infants i joves impulsant la intervenció transversal i coordinada de les administracions públiques, i sumant-se al model gironí ja consolidat per abordar la violència, introduint nous plantejaments per a noves necessitats.

En la reunió d'avui han participat, entre altres, el fiscal en cap de Girona, Josep M. Casadevall; Anna Figueras, de l'Institut de Medicina Legal a Girona; José Luís Yécora, com a representant dels Consells Comarcals, així com representants dels Col·legis d'Advocats de Girona i Figueres, a més de representants dels departaments d'Ensenyament, Salut, Interior i Benestar Social i Família i la representant territorial de l'Institut Català de les Dones, Fina Surina. Igualment hi ha participat el comissari en cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milan.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema