L'Associació de Veïns de la Devesa de Girona tem que el projecte per reformar la Devesa acabi en una simple tala d'arbres. El president veïnal, Josep Plazas "Lites", celebra que el futur Pla Especial inclogui algunes mesures que l'entitat demana des de l'any 2006, com ara l'eliminació de cotxes i camions a l'interior del Parc. No obstant, apunta que tot plegat "pot quedar com un conte de fades" perquè s'ha presentnat com a molt bonic però pot acabar essent irreal.

Per exemple, critica que el Pla Especial no entri a debatre quins usos hi ha d'haver al Parc. Ell considera que si el projecte preveu eliminar el vial perimetral i els vehicles de motor, això voldria dir que ja no s'hi faria el mercat setmanal ni hi hauria les atraccions de les Fires de Sant Narcís. Però el pla no ho concreta. Al revés: "l'objectiu no és l'assignació dels usos de la devesa i, per tant, no es debat si aquests usos continuaran o no en el parc". Plazas es pregunta quin sentit té el procés participatiu que l'Ajuntament vol tirar endavant si no es pot parlar d'aspectes que creu fonamentals com els usos que ha de tenir el Parc i la permanència de Fira de Girona, el mercat o les atraccions.

Per aquest motiu, assenyala que el govern pot acabar fent l'actuació més fàcil i econòmica: "Talar els arbres amb una serra i poca cosa més". Sobre aquest fet, recorda que "la Devesa és el que és pels arbres que hi ha".

En aquest sentit, posa de manifest que el projecte presentat per l'equip de govern no parla de pressupostos ni disponibilitat econòmica i per tant, pot acabar tenint execucions pendents durant molts anys.

Josep Plazas considera que algunes idees que apunta el projecte no estarien malament si finalment tiressin endavant. Per exemple, l'enderroc del mur del vial perimetral que permetria un descens a les ribes del Ter similar a l'espai que hi ha a la zona del pavelló de Fontajau. O la pavimentació dels vials sempre que fossin permeables. O l'eliminació dels dos carrils de trànsit de davant de la sala de Ball més propers al Parc. Però manté els dubtes que tot això pugui acabar essent una realitat.

El representant veïnal lamenta que el pla s'hagi acabat presentant "a corre-cuita" i a poc temps de les eleccions municipals.