La Mesa d'Entitats per a la participació ciutadana de Girona ja ha aconseguit el suport de 33 entitats de la ciutat per presentar una moció al proper ple per demanar el suport de l'Ajuntament davant la modificació de l'impost de societats, especialment en la seva afectació a les entitats sense ànim de lucre.

Segons la nova legislació, qualsevol entitat (encara que no realitzi cap activitat econòmica i amb independència del seu volum) estarà obligada a presentar l'impost de societats. La llei afectarà els exercicis iniciats a partir de gener de 2015, per això, malgrat que l'impost no s'haurà de presentar fins al 2016, les entitats hauran de portar una comptabilitat per partida doble des d'aquest mateix 2015, per tal de poder identificar adequadament els ingressos i despeses corresponents a rendes ?exemptes i no exemptes.

La Mesa d'Entitats vol que totes les associacions de la ciutat coneguin els detalls de la llei perquè, producte del seu desconeixement, no siguin multades per haver-la incomplert. Així doncs, la moció demana a l'Ajuntament de Girona que promogui una campanya "exhaustiva" d'informació a totes les entitats registrades a la ciutat, per tal que coneguin la llei. En segon lloc, demanen al consistori que es posicioni respecte a la modificació d'aquesta llei, impulsada pel govern central, i que posi a disposició del teixit associatiu les estructures assessores i judicials necessàries per tal de fer-los costat tot informant i reduint les seves despeses en concepte d'assessoria i defensa legal.