Almenys nou gironins viatjaven a l'avió de Germanwings estavellat als Alps francesos. Es tracta de cinc dones i quatre homes, la majoria dels quals anaven a Colònia per assistir a la fira del sector alimentari Anuga FoodTec. Precisament, entre les víctimes hi ha les representants de l'empresa BDF Natural Ingredients, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Una d'elles, Anna Sorribas, era veïna d'Olot; l'altra, que s'afegeix a la llista de víctimes, era Sandra Arribas, directora d'exportacions i màrqueting de l'empresa, que investiga, fabrica i comercialitza ingredients i additius alimentaris. Arribas, nascuda a Campdevànol (Ripollès), residia des de feia poc temps a Sant Gregori (Gironès).

Entre les víctimes hi ha Carles Milla, el director general de l'empresa Mimasa de Cornellà del Terri, dues treballadores d'Inoxpa de Banyoles i un veí d'Amer (Selva), que era soci de la firma Dinox, amb seu al Pla de l'Estany. També estaria un dels directius de l'empresa Dinox SL, Àngel Montaner, veí d'Amer.

També se sap que a l'avió sinistrat hi viatjaven tres olotines. Les dues primeres tenien 33 i 42 anys. La primera seria Ariadna F. de 33 anys u llicenciada d'ADE, casada amb el cap de gabinet d'ERC i la segona seria Mireia Serrat, directora comercial d'una empresa de la zona. La tercera víctima seria la dona del director general de la mateixa comanyia.

També s'ha conegut que entre els qui han agafat el vol de Germanwings també hi havia un veí de Girona d'uns 35 anys. És un de les dues persones veïnes de la capital de la demarcació i relacionades amb la ciutat que viatjaven a l'avió, segons informa l'Ajuntament, que ha convocat per demà un minut de silenci.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha manifestat a més el seu "més sentit condol" en nom del consistori i de tot el municipi a la família i amics de les víctimes.

Els membres del govern local han suspès els actes de la seva agenda pública previstos per a aquesta tarda en senyal de dol i han convocat aquesta concentració i minut de silenci per demà al migdia davant l'Ajuntament.

La ciutat, a més de comptar amb veïns entre els passatgers sinistrats, és també capital d'una demarcació a la qual pertanyen altres víctimes, com les que residien a la localitat d'Olot, segons ha confirmat aquest consistori.