Transports Municipals del Gironès (TMG) ja és cent per cent municipal. L'Ajuntament ja disposa del cent per cent d'accions de la societat de transports que gestiona el transport urbà de passatgers per mitjà d'autobusos després d'adquirir el 0,33% que tenia Hipano Hilarienca per 1.200 euros. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ressaltar la importància de tenir una empresa al 100% pública i va afirmar que amb l'operació amb la gestora de l'empresa havia decidit no cobrar uns 400.000 euros, uns diners que per tant s'estalviava lAjuntament.

Inicialment, la Hispano Hilariense (ara Hispano Hilarienca) disposava d'una cinquena part del capital social total de la societat Transports Municipals del Gironès. Aquesta quota del 20% s'ha anat reduint, fins a l'actualitat que ja només era del 0,33%. En els darrers temps, a més, TMG -Grues Municipals ha entrat en fase de liquidació perquè l'activitat ha passat a gestionar-se directament per l'Ajuntament de Girona degut a que era una empresa amb participació municipal però tenia pèrdues.

A més, recentment Transports Elèctrics Interurbans (TEISA) ha esdevingut titular de la totalitat de les accions de la societat Hispano Hilariense. L'Ajuntament com a soci majoritari de TMG va expresar la seva voluntat perquè la societat esdevingués plenament municipal i Hispano Hilarienca abans Hispano Hilariense) va mostrar l'interés en vendre la seva part. Amb l'adquisició d'aquesta part per part de l'Ajuntament de Girona, queda sense efecte el contracte de la gestió del transport urbà en els termes que afecta el transport urbà dela ciutat i que era vigent des de la constitució de la societat municipal, l'any 1988, fins al 31 de desembre de l'any vinent.

El ple municipal celebrat aquest dilluns a la nit va servir per ratificar l'adquisició de la participació de l'empresa. La compra va rebre el vistiplau de tots els regidors que formen el consistori gironí.