28 de juny de 2015
28.06.2015

Quinze joves de Salt col·laboren amb persones amb problemes de salut mental

29.06.2015 | 07:02

Un grup de quinze joves del projecte de promoció de la salut de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Salt, del VIP Premium ha treballat amb persones residents dels Til·lers, en el Parc Hospitalari Martí i Julià amb patologies cròniques derivades de la salut mental. El projecte ha durat 6 mesos, i s'ha valorat molt positivament aquestes relacions entre aquests dos col·lectius, moltes vegades, tant estigmatitzats com són les persones afectades per alguna problemàtica derivada de la salut mental. Aquest any el grup format per 15 joves de Salt van sentir la curiositat de fer un treball amb les persones residents dels Til·lers, en el Parc Hospitalari Martí i Julià amb patologies cròniques derivades de la salut mental.
Els joves sentien interès i estaven motivats per fer un treball conjunt i així poder realitzar activitats i dinàmiques que oferien a tot el grup una gran riquesa en valors, com ara: respecte, empatia, atenció i superació entre d'altres. Els joves eren qui s'encarregaven de dinamitzar aquests espais de relació. El projecte ha durat 6 mesos.
Les persones dels Til·lers estan molt agraïdes per la feina dels joves i aquests estan encantats d'haver participat en un projecte que els ha donat una altra visió del què és la salut mental. El Vip Premium, última etapa del projecte VIP, es basa en la metodologia d'aprenentatge i servei.
En aquesta metodologia són els joves que pensen, defineixen, calendaritzen i gestionen tot el projecte amb l'objectiu d'oferir un servei a la comunitat amb una prèvia detecció de les necessitats del seu entorn més proper.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook