18 de febrer de 2016
18.02.2016

Girona homenatja avui Francesc Ferrer i Gironès

Coincidint amb el desè aniversari de la seva mort, es farà un acte al saló de descans del Teatre Municipal amb la intervenció de diferents personalitats

18.02.2016 | 07:13
Girona homenatja avui Francesc Ferrer i Gironès

Francesc Ferrer rebrà avui un homenatge a Girona en motiu del desè aniversari de la seva mort. L'acte tindrà lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona a les set de la tarda.

Francesc Ferrer i Gironès (1935-2006), polític, historiador i escriptor va ser senador durant cinc legislatures consecutives fins al 1993, diputat al Parlament de Catalunya entre el 1995 i el 2003, i regidor de l'Ajuntament de Girona des de 2003.

Va actuar com a activista en favor de la llengua catalana i va publicar diversos llibres sobre la persecució del català, a banda de col·laborar en entitats i mitjans de comunicació. L'any 2005 la Generalitat li va entregar la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva trajectòria política, cívica i cultural.

L'homenatge comptarà amb la intervenció de diferents personalitats que han compartit la trajectòria cívica, cultural i política d'en Francesc Ferrer, però amb el format de conversa distesa.

Les intervencions

Entre elles destaquen Maria Mercè Roca, escriptora i portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres; Toni Strubell, filòleg i polític i coordinador de la Comissió de la Dignitat, iniciativa per recuperar els documents catalans espoliats per Franco i dipositats a l'arxiu de Salamanca; Cristina Alsina, exregidora Ajuntament de Girona del 2003 al 2011 i exportaveu del grup d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Girona del 2006 al 2011; Pere Vigo, exdiputat del Parlament de Catalunya des del 1999 fins el 2011, Jaume Piquer, dinamitzador del Consell Participatiu per a la Llengua de l'Ajuntament de Girona. El públic assistent també podrà recordar la seva figura fent intervencions al final de l'acte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook