07 de setembre de 2016
07.09.2016

Bateguem junts, bateguem més fort!

«L´11 de setembre omplirem el passeig dels Països Catalans de Salt perquè ja no ens alimenten les molles sinó que volem el pa sencer»

07.09.2016 | 08:22

L'11 de setembre Salt acollirà l'acte central que l'ANC i Òmnium Cultural organitzen a les comarques gironines, segurament l'acte més multitudinari de les nostres comarques des de la manifestació de l'any 1977, on milers de gironins ens vam manifestar per reclamar «Llibertat, Amnistia i Estatut d'autonomia».

Sí, ens vam manifestar, i malgrat tenir només quatre anys jo també hi era i em recordo perfectament caminant a collibè del meu tio Quimet. Els pares eren de casament, i allà estava jo, a collibè d'un home apolític, un home treballador, preocupat per tirar endavant i poca cosa més, però ell aquell 11 de setembre va creure que havia de ser allà, perquè sabia i volia que un dia el vailet que portava a collibè visqués millor del que ell ho havia fet fins ara, i sabia que sortir al carrer n'era l'oportunitat.

Ara la partida n'és una altra, hem crescut com a poble i ens hem fet grans, i aquest 11 de setembre omplirem el passeig dels Països Catalans de Salt perquè ja no ens alimenten les molles sinó que volem el pa sencer.

Omplirem, no en tinc cap dubte, els carrers de Salt de milers de persones, persones anònimes que, com en Quimet, ­portaran a coll aquells menuts que un dia viuran en plena llibertat.

El meu Quimet ja no hi és, però estic segur que el batec de milers de ciutadans serà a Salt aquest 11 de setembre, fent de Salt la República de la solidaritat, la diversitat i la convivència. A Salt estem a punt.
Bateguem junts, bateguem més fort!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook