La cinquena tinent d´alcalde de l´Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, donarà explicacions la setmana que ve sobre la seva suposada vinculació amb el directiu i constructor i exalcalde d´Anglès, Josep Manel Bassols, investigat en el cas 3%.

La relació no s´hauria produït per les feines de Muradàs com a regidora, sinó durant la seva etapa com a sotsdirectora del Departament de Governació entre l´octubre del 2011 i el gener del 2013 (encara que llavors també estava al consistori).

En concret, Muradàs hauria passat informació confidencial sobre ajuntaments catalans a Bassols, segons va revelar ahir El País amb informació continguda en el sumari del 3%.

En un comunicat fet públic ahir a la nit, Muradàs assegurava que en cap moment ha tingut «consciència» d'haver fet arribar informació «sensible o classificada» a ningú extern al Departament. Critica, a més, que hagi transcendit informació d'un sumari que «està sota secret» i assegura que hi ha una «intencionalitat clara» de destruir el seu prestigi personal i professional.

La tinent d'alcalde, que milita a Demòcrates, diu que necessita uns dies per «assimilar» el que està passant i avança que donarà explicacions en els propers dies.

Bassols, segons el rotatiu, aconseguia a través de Muradàs dades econòmiques sobre els municipis en els quals volia aconseguir alguna adjudicació. La tinent d´alcalde, pel seu càrrec a Governació, tenia accés a aquestes informacions sobre els ajuntaments i, de fet, segons un informe de la Guàrdia Civil citat pel rotatiu, l´actuació de Muradàs podria «constituir un delicte de tràfic d´influències».

Entre les revelacions que es recullen al sumari, hi ha correus electrònics. En un d´ells, segons El País, Bassols convida a dinar a Muradàs. És del 30 d´abril del 2012 i en el correu li demanaria un favor com és saber l´estat dels comptes de l´Ajuntament de Llinars. «M´interessaria saber si l'Ajuntament de Llinars del Vallès està tan bé com diuen els seus pressupostos, licita una obra de 4.836.04 euros!», li diria Bassols a Muradàs.

Un mes abans, el 24 de març, el constructor li demana pel consistori de Tarragona i ella li envia, segons el sumari, un document titulat «Tarragona2010.doc» de quatre pàgines amb totes les dades econòmiques de la ciutat.

El cas de Muradàs, sempre segons El País, és l´únic dels casos en què la Guàrdia Civil ha detectat pràctiques irregulars amb polítics de la demarcació de Girona. Tot i això, segons el sumari, Bassols utilitzava Muradàs presumptament en benefici de l´empresa Oproler, de la qual és delegat a Catalunya. L´amo de la constructora, Sergio Lerma, també està investigat i en el sumari es revela com aconseguia un tracte de favor de les administracions controlades per Convergència a canvi de suposats pagaments al partit.

En el recull d´informació de la Guàrdia Civil també es pot veure com Bassols explica al seu cap que ha fet més gestions amb l´ajuntament de Girona per tal d´aconseguir beneficis perquè contractin l´empresa. Per aconseguir-ho -tot i que no ho va obtenir- segons El País, va convidar a un partit del Barça el llavors alcalde i ara president, Carles Puigdemont.

La notícia arribava uns dies després que el jutge encarregués a Hisenda un informe sobre els contractes de l'Ajuntament a la consultora Efial, diversos d´ells adjudicats entre 2011 i 2015, quan l´alcalde era Carles Puigdemont.