La marxa d'Isabel Muradàs arran de la investigació del cas del 3% i l'entrada de Pep Pujols com a nou regidor d'Educació i Esports ha obligat l'equip de govern de Girona a fer canvis organitzatius, ja que Muradàs ostentava una tinença d'alcaldia que Pujols no tindrà.

D'aquesta manera, l'equip de govern gironí passarà de tenir sis tinences d'alcaldia a només cinc: Eduard Berloso, Maria Àngels Planas, Glòria Plana, Joan Alcalà i Carles Ribas.

Per tal de redistribuir millor la feina i poder alliberar una mica l'àrea d'Alcaldia, que compta amb nombroses atribucions, CiU ha decidit crear una nova àrea anomenada Ciutadania i Serveis a les Persones, liderada pel regidor de Cultura i de Projecte Ferroviari, Carles Ribas, que inclourà les regidories de Joventut, Educació, Esports, Igualtat i Drets Socials.

Tots aquests canvis en el cartipàs s'aprovaran els propers dies a través de decrets d'alcaldia, però s'haurà de celebrar un ple extraordinari on l'oposició (ERC, CUP, PSC, Ciutadans i PP) haurà de donar el vistiplau a les noves comissions informatives. De fet, CiU ja volia aprovar-les per via d'urgència en el ple de dilluns passat, però l'oposició s'hi va negar perquè volen que primer se'ls expliquin els canvis plantejats, cosa que el govern ja s'ha compromès a fer. De tota manera, alguns partits, com el PSC o la CUP, ja van mostrar en el ple la seva disconformitat amb els canvis plantejats, ja que consideren que es treu pes a l'àrea de serveis a les persones.