L'Ajuntament de Girona té previst reactivar el parc Mas Masó de Can Gibert del Pla amb la instal·lació d'un skateparkL'objectiu és donar vida a aquest espai d'esbarjo que ha quedat mig abandonat. «Es tracta d'una zona que per temes de disseny i ús ha quedat al marge», explica el regidor de paisatge i hàbitat urbà, Narcís Sastre.

La mesura respon a una proposta ciutadana realitzada fa uns mesos per diferents veïns de la zona que demanaven al consistori reactivar el parc. Situat al costat de de les instal·lacions d'Endesa i de l'Institut Santa Eugènia, actualment l'espai compta amb una zona infantil i un pipicà.

El primer pas per activar aquesta zona serà la renovació del mobiliari urbà i la instal·lació d'un skatepark, un parc de patinatge dissenyat per a la pràctica d' skateboarding i qualsevol altre esport de rodes petites com patins de línia o ciclisme BMX. El disseny de la instal·lació ja està encarregat i estarà acabat a finals d'aquest mes. En el procés de creació hi han participat pràcticants habituals d'aquest esport. «El projecte s'ha elaborat d'una forma diàlogada, participativa i deliberada», especifica Sastre.

L'Ajuntament de Girona té previst licitar l'obra del projecte a través de concurs públic el primer trimestre del 2019 i així poder inaugurar el nou skatepark a la pròxima privamera.

Aturada l'ampliació de Domeny

Amb el nou skatepark de Can Gibert, l'Ajuntament «deixa al calaix» la possibilitat d'ampliar el parc de patinatge de Domeny, l'únic que hi ha actualment a la ciutat de Girona. «És veritat que aquest parc ha quedat petit. Fins i tot, s'havia demanat un projecte d'ampliació però s'ha obtat per crear-ne un de nou a una altra zona de la ciutat», explica Sastre, afegint que «si la oferta de dos parcs és insuficient per encabir la demanda, es plantejarà de fer l'ampliació».

La creació d'un nou skatepark a Girona és una petició que des de fa anys demanen els practicants gironins d'aquesta disciplina. Fins i tot, fa nou mesos es va crear un change.org. Concretament, demanaven un nou skatepark perquè el de Domeny ha quedat petit i està «a prop d'un riu, cosa que a l'hivern provoca humitat i molta fred», exposaven. Tot i que el nou parc estarà situat a Can Gibert el col·lectiu demanava que «estigues més centralitzat, per exemple, a la zona de l'estació, on anys enrere hi havia l'antic skatepark i que el van treure».