03 de setembre de 2019
03.09.2019
Diari de Girona

Guanyem proposa impulsar un pla estratègic que pensi la ciutat i l'àrea urbana a deu anys vista

Es desenvoluparariaa través d'un pla de treball confeccionat durant els propers quatre anys que inclouria temàtiques com l'habitatge, la mobilitat, el model econòmic, la cultura i els residus

03.09.2019 | 12:20
Lluc Salellas

Guanyem Girona presentarà una moció al proper ple de l'Ajuntament on proposa desenvolupar un pla de treball entre 2020 i 2023 que culmini amb la publicació, a finals del mandat, d'un pla estratègic anomenat "Girona 2030". El document pretén establir punts de treball comuns amb els municipis de l'àrea urbana immediata (Salt, Sarrià de Ter, Celrà, Fornells, Vilablareix, Quart i Sant Gregori) en matèries clau com habitatge, model econòmic, cultura, mobilitat i gestió de residus. El procés plantejat pel principal grup a l'oposició inclou un debat ciutadà, un diàleg amb agents socials, econòmics, culturals i ambientals de la ciutat i, finalment, una taula de treball oberta als municipis veïns que s'hi vulguin afegir.

El portaveu del grup municipal a l'Ajuntament, Lluc Salellas, ha reivindicat la capitalitat de Girona: "La ciutat i els municipis que ens envolten comparteixen problemàtiques i per tant també solucions. Girona ha d'exercir un lideratge que permeti trobar àrees de treball comunes per imaginar la ciutat i l'àrea urbana que volem per la propera dècada".

En aquest sentit, el portaveu de Guanyem Girona ha assegurat que "s'han de deixar enrere els anys de competència entre pobles per avançar en projectes cooperadors que busquin compartir experiències, polítiques i serveis municipals".

Com a mesura concreta per avançar en el projecte, la moció inclou el compromís per part de l'Ajuntament de dedicar-hi una partida del pressupost municipal de l'any que ve i remarca la necessitat de comunicar la voluntat d'iniciar el pla de treball als municipis veïns i a les institucions supramunicipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook