Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona han detingut dos joves, un d'ells menors, per atracar a punta de ganivet sis persones en pocs minuts de diferència a Girona.

Els lladres que duien un ganivet de grans dimensions van sostreure amb intimidació els telèfons mòbils de les víctimes.

La policia els va arrestar el dia 15 a Salt. Es tracta d'un jove de 19 anys, de nacionalitat gambiana i amb domicili a Barcelona (Barcelonès) i un menor d'edat, com a presumptes autors de sis robatoris amb violència i intimidació. Al menor d'edat a més se l'acusa d'un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat. Ja que va esgrimir una arma blanca de grans dimensions contra els agents en el moment de la detenció

El detingut, a qui no li consten antecedents policials com a major d'edat, va passar el dia 16 de novembre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Respecte al detingut menor d'edat aquest va ingressar el mateix dia en un centre de menors.

Els fets es remunten al passat 12 de novembre, pels volts de mitjanit, els Mossos d'Esquadra van ser alertats que s'havia produït un robatori amb violència i intimidació al carrer Santa Eugènia de Girona.

L'alerta informava que dos homes havien seguit un grup format per tres persones, els havien arraconat i empentat contra un portal amenaçant-los amb un ganivet de grans dimensions. Els autors els havien sostret tots els seus telèfons mòbils, quinze euros i després havien fugit a peu direcció la població de Salt.

Un jove ferit

Mentre una dotació d'agents de paisà feia recerca dels autors van ser alertats d'un segon robatori d'idèntiques característiques al mateix carrer. A les tres víctimes també els van sostreure tots els telèfons mòbils. En aquesta ocasió, un dels joves va resultar ferit lleu per arma blanca a la mà esquerra just en el moment que es va voler defensar.

Els mossos van recollir les denúncies de totes les víctimes i van tancar la investigació d'aquests sis robatoris amb violència i intimidació a la via pública amb la detenció dels dos presumptes autors el passat 15 de novembre a la població de Salt.

En el moment de les detencions el menor d'edat va esgrimir un ganivet de grans dimensions contra els agents, per aquest motiu se l'acusa d'un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat.