Tot Nuvis, el saló de referència de les comarques gironines pel que fa al sector nupcial, celebrarà la 27a edició entre el divendres 29 de novembre i el diumenge 1 de desembre al Palau de Fires de Girona. L'oferta d'expositors -una setantena- i les desfilades mantindran la línia de l'any passat. Els prop de 3.000 visitants que freqüenten Tot Nuvis també podran informar-se de les últimes tendències en els vestits, flors, decoració, maquillatge, càtering i joies, entre d'altres. Durant tres dies s'hi podran trobar tots els elements i propostes necessàries per organitzar un casament a mida amb l'assessorament directe i personalitzat.

Davant un mercat que creix i que compta amb un públic heterogeni i informat, l'esdeveniment, organitzat per Fira de Girona, esdevé un espai clau per assessorar els nuvis. Una de les activitats que té més bona acceptació entre el públic són les tres desfilades de moda nupcial, vestits de festa i rams de núvia que tindran lloc el dissabte (18 h) i el diumenge (12 h i 18 h), on hi participaran les firmes expositores Odette Sposi, Onix Gran Via, Sandra Jordà Wedding Center, Obiols Vintage, Special Novias, Flors de Vici i Floristeria Kentia. Les desfilades comptaran amb la col·laboració de Fortià Perruquers en perruqueria i maquillatge.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, explica que Tot Nuvis "és la fira tradicional de referència a les comarques gironines pel què fa als casaments, ha anat evolucionant per satisfer totes les necessitats de les parelles. Cada cop anem incorporant més productes i serveis nous que veiem que són útils i tenen interès per un públic que no és com abans; s'ha modificat el perfil dels nuvis i també el de les celebracions".

Cunyat afegeix que "es tracta d'un mercat canviant, ja que el públic té exigències diferents i utilitza diverses tecnologies per informar-se. Després d'haver fet una recerca prèvia per Internet, al Tot Nuvis es pot venir a tocar i conèixer un producte o un servei, i és aquí on les empreses han d'aconseguir convèncer i que es remati la decisió final". La directora de Fira de Girona desvetlla que un gran volum dels clients, prop del 40%, continuen confiant en les fires per informar-se sobre casaments.

Els horaris del Tot Nuvis seran els següents: divendres 29 de novembre de 16 a 20.30 h, i dissabte 30 de novembre i diumenge 1 de desembre d'11 a 20.30 h. El preu de l'entrada serà de 3 euros i descarregant l'aplicació mòbil de Fira de Girona es pot obtenir una entrada gratuïta.Majors de 30 anys i bona valoració

Una dada desvetllada al Tot Nuvis 2018 fa referència a l'edat de les parelles, ja que un 2% tenen menys de 25 anys i un 35% tenen menys de 30 anys, però el 63% en tenen més de 30. Aquesta dada confirma una tendència a l'alça pel que fa a l'edat en què les parelles decideixen formalitzar el seu compromís. "El mercat va canviant i les parelles són diferents, algunes ja es casen amb fills i fa plantejar el casament diferent, com el fet d'incorporar un servei de guarderia", afegeix Cunyat.

Segons altres dades de l'edició de l'any passat del saló gironí, es conclou que hi ha un alt nivell de satisfacció del públic, ja que un 91% valora entre bé i molt bé tot el conjunt de continguts de la fira i un 76% considera que l'oferta que hi troben és l'adequada.