No és el primer cop que ho diu. Però considera necessari recordar-ho cada cop que algú ho posi en qüestió. L'actual regidor de Cultura i Fires de Girona, Carles Ribas, ha reiterat que no hi ha cap intenció de canviar el model de les barraques de La Copa de les Fires de Girona. En un escrit al seu perfil de Twitter, Ribas deixa clar que la ciutat té «un model de festa major consolidat, participatiu i amb activitats per a tots». En aquest sentit, indica que «les barraques són part fonamental d'aquest model, i com hem repetit mil vegades, no ens plantegem canvis que signifiquin reduir l'oferta gratuïta».

El representant municipal respon així a la proposta de la patronal de locals d'oci nocturn de Girona, la Fecasarm, que divendres va anunciar que demanarà a l'Ajuntament que les barraques es facin en un recinte tancat, que es prohibeixi l'entrada als menors de 16 anys, que es limiti l'horari fins a la una de la matinada i que es cobri entrada a tots els assistents. I ho justificava pel fet que aquest darrer any els bars i restaurants van duplicar i, algunes nits, triplicar la facturació respecte d'anys anteriors, ja que no hi va haver barraques, per les reaccions a la sentència del procés. Per això apuntaven que aquest nou model beneficiaria tothom, perquè els locals d'oci nocturn serien el complement dels concerts de barraques.

Ribas ja va defensar el manteniment de l'actual model de barraques, precisament, arran de la suspensió de les barraques l'any passat. Diferents col·lectius van insinuar que era un primer pas per a la privatització de l'espai. Fins i tot es van muntar unes «barraques» alternatives a la plaça del Vi, convocades pel Tarlà Rebel. En aquell moment Ribas ja va assegurar que «no hi ha cap intenció de canviar el model de barraques» en cap cas.

Tot això quan, a finals de mes està previst que es facin una mena de barraques que venen a ser la compensació per la suspensió de les que no es van organitzar durant les Fires. Se celebraran els dies 27, 28 i 29 de febrer i comptaran amb una barra comunitària amb totes les entitats i concerts de grups com Asian Dub Foundation, Lildami, O'funk'illo i Ramon Mirabet.