El líder de Guanyem, Lluc Salellas, i el portaveu de Ciutadans a Girona, Daniel Pamplona, van reaccionar a través de les xarxes socials sobre la idea de l'Ajuntament de crear un espai, per a uns tres vehicles, a la ronda Pedret on els autobusos turístics podran encotxar i desencotxar.

Salellas va escriure que «la notícia demostra la contínua improvisació del govern amb la gestió del turisme» i va afegir que en poc més d'un any s'ha viscut una evolució en aquest sector que «denota una manca de previsió i genera desconfiança entre veïnat i sector».

El líder de Cs, Daniel Pamplona, també va reaccionar a la novetat de l'Ajuntament dient que «vam advertir de l'error des del primer dia per sentit comú i ara el govern -tard- ha de recular a instància directa dels veïns. A més va lamentar que se n'«informi» l'oposició a través dels mitjans de comunicació. Un altre exemple de mala gestió». La regidora de Turisme, Glòria Plana, va assegurar ahir que tenen previst que aquest nou punt baixador pels busos turístics es posi en funcionament «al llarg d'aquest mes de març».

Referent a aquest termini que dona el consitori perquè es comenci a utilitzar la nova parada, Salellas va assegurar que si els busos arriben aviat al barri de Pedret «caldrà que les reformes que han de beneficiar el barri, també» i que el partit espera que «la proposta actual tingui especialment en compte les compensacions promeses per al barri».

Les mesures

Per dur a terme aquesta proposta va ser necessària l'aprovació dels veïns. Va ser avalada en una reunió per la majoria, però aquests van demanar un conjunt de mesures compensatòries, com passos per a vianants, mesures reductores de velocitat, que els busos entrin a Pedret pel pont de l'Aurora i pintar grafitis al mur de la via del tren, a més de mesures per fomentar l'emprenedoria al barri.