L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha llegit avui un text consensuat amb tots els grups municipals de l'Ajuntament on totes les forces s'emplacen a anar unides per fer front a la coronavirus. La lectura de la declaració insitucional s'ha fet a l'inici del ple municipal ordinari corresponent al mes d'abril i que s'ha hagut de fer telemàticament.

En el document s'explica que "la gravetat de la situació actual exigeix la col·laboració, el treball i l'esforç de tots els grups municipals, siguin del color que siguin, estiguin al capdavant del govern o a l'oposició" i recorda que s'estan vivint uns "moments transcendentals que marcaran el futur de la nostra societat tal i com la coneixem". Per aquest motiu, el document exposa la necessitat d'"anar tots de la mà per afrontar amb més força i amb més empenta la situació actual i l'escenari que vindrà."

La declaració insisteix en què "els nous reptes de ciutat derivats de la crisi de la COVID-19 es desencallaran només si hi som tots" i que "són una dificultat que només podrem combatre amb la suma de tots". I explica que els regidors estan diposat a fer-ho perquè "és de justícia, perquè precisament això hem demanat a la nostra ciutadania: que es cuidin els uns als altres i que facin pinya. En nom d'ells i elles hem de treballar conjuntament."

El text també aprofita per agrair la tasca que els i les professionals de la salut estan portant a terme per tal de pal·liar els greus efectes que està provocant el COVID-19 i a tots aquells col·lectius professionals que també s'exposen al perill d'infectar-se per tal de garantir la disponibilitat dels serveis bàsics per a tota la ciutadania: des de la resta de serveis d'emergència i protecció civil, com bombers i policies, fins a botiguers i treballadors del sector de la distribució d'aliments, personal dels serveis socials, personal de la neteja, entre d'altres.

A més, s'agraeix "l'esforç, el civisme i la responsabilitat que la gran majoria de veïns i veïnes de Girona estan demostrant aquests dies a l'hora de seguir les mesures de confinament" i es remarcal'agraïment davant les iniciatives solidàries que tant persones individuals com empreses estan portant a terme.

Per acabar, el document llança un un missatge directe als ciutadans: "tots els grups municipals de la ciutat ens comprometem a afrontar aquest repte de la forma més determinada i conjunta i amb totes les eines i recursos de què disposa l'Ajuntament de Girona". I s'acaba amb un compromís: "Ens comprometem a ser-hi, a estar al vostre costat pel que faci falta perquè entre tots i totes ens en puguem en sortir".