Una tanca groga amb dos plafons que alerten d'unes obres ha estat abandonada al bell mig d'una vorera de la pujada de les Pedreres de Girona durant mesos. La tanca es devia posar amb l'inici dels treballs per reurbanitzar el vial, una demanda veïnal històrica.

Les obres tenien un pressupost de 256.746 euros per rentar la cara als 239 metres de llargada del vial i van començar el 10 de juny del 2019. Van aparèixer les tanques avisant de les obres i del tall de circulació. «Atenció, carrer Munta­nya tallat per obres», es llegia en un plafó informatiu. «Maquinària treballant. Disculpeu les molèsties». Dues informacions molt benvingudes pels vianants i conductors que podien esquivar els treballs urbanístics i passar per un altre lloc sense quedar atrapats entre operaris i màquines.

Les obres van acabar el dia abans dels Sants Innocents d'aquell mateix any. Enmig de les festes de Nadal. Va arribar el Cap d'Any i la nit de Reis, amb el campament de Ses Majestats a fora muralla, a tocar de la tanca. La gent es va aplegar a les cases per celebrar les festivitats. Un fet que, enguany, difícilment es repetirà pel maleït virus. Les tanques per avisar de les obres es van anar retirant perquè, òbviament, no cal alertar per una cosa que ja no hi és. Però totes no. Una es va resistir i va quedar plantificada al mig de la vorera de la pujada de les Pedreres. I s'hi ha quedat, sense cap ús des del 28 de desembre del 2019. Allà, amb els seus cartells i sense cap obra visible.

Aquells vianants poc habituals que l'han vist petrificada devien pensar: «Unes obres sense operaris, sense tallar el carrer i amb una maquinària invisible?». Els qui més habitualment freqüenten la zona, com ara els residents, deuen trobar incomprensible que la tanca fes deu mesos que era allà i que ningú l'hagi trobat a faltar. Serà que en sobren. Fa tot just uns dies, la tanca ha desaparegut. Qui se l'hagi endut, però, ha decidit treure-hi els cartells que han quedat tirats per terra.

El regidor de Guanyem . No la volia ningú. Ara no vol ningú els cartells.