L'Ajuntament de Girona ha instal·lat semàfors acústics per a les persones Ajuntament de Gironainvidents i ja hi ha un total de 131 passos de vianants que compten amb aquest sistema.

Concretament, els darrers aparells s'han col·locat a les cruïlles del carrer de la Séquia amb la Gran Via de Jaume I; del passeig d'Olot amb el carrer del Montnegre; de la rambla de Xavier Cugat amb l'avinguda de l'Amical Mauthausen i el carrer de Fontajau; de l'avinguda de Lluís Pericot amb els carrers de Sant Salvador d'Horta i del Marquès de Caldes de Montbui; i als passos de vianants del passeig d'Olot, davant el centre educatiu FEDAC Sant Narcís, i de la carretera de Taialà, davant l'escola de Taialà (entre els carrers del Cervino i de Josep Maria Prat i Roca).

La ubicació dels semàfors, que es van instal·lar durant la setmana passada i que ja es troben en funcionament, segons informa l'ajuntament, s'ha consensuat amb l'agència de l'ONCE a Girona i persones afiliades a l'organització.

El valor estimat del contracte, adjudicat a l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA. (SECE - Banyoles), és de 18.584,47 euros (IVA inclòs).

D'altra banda, segons el consistori avancen també a bon ritme, les actuacions de millora de l'accessibilitat a la via pública, amb la col·locació de paviment podotàctil en parades d'autobús per a les persones invidents, unes obres que va avançar Diari de Girona.