L'Ajuntament de Gironauna convocatòria per ajudar les entitats,una convocatòria per ajudar les entitats tal com va explicar en una reunió mantinguda la setmana passada amb el teixit associatiu de la ciutat i com ja va avançar a principis d'abril Diari de Girona.

La subvenció serà d'un màxim de 2.300 € per entitat. Per optar a l'ajuda, hauran de presentar un projecte -que pot ser de caràcter cultural, esportiu o social- que compleixi les bases de la convocatòria i que s'ha de dur a terme abans del 30 de novembre d'aquest 2021. «Són unes bases molt simples, perquè el màxim d'entitats puguin optar-hi», va dir ahir Narcís Reguero, president de l'Associació Juvenil Salsa Jove.

En general i en la línia de Reguero, la proposta de l'Ajuntament s'ha rebut bé entre les entitats. «Valorem l'esforç que es fa per ajudar-nos», va afegir Quim Mundet, secretari del Club d'Escacs Gerunda.

I és que aquesta pot ser una ajuda perquè les associacions gironines facin front a la falta d'ingressos, que obtenien sobretot a les barraques de Girona, i que fa dos anys que dura. El 2019, es van suspendre les barraques com a protesta per la sentència del procés i el 2020 es van tornar a anul·lar per l'arribada de la covid-19. Enguany, encara no se sap si es podran celebrar, però tot a punta que -si es fan- serà en un format diferent de l'habitual.

Des del Club d'Escacs ja han començat a treballar en el projecte. Mundet va explicar que com que l'any passat no van poder celebrar el 25è aniversari, tenen previst fer «un torneig a l'estiu amb activitats paral·leles». Reguero va dir que des de Salsa Jove es destinarà «el 40%» de la subvenció a «fomentar la cultura als barris de l'esquerra del Ter, amb una programació d'actes per a l'estiu-tardor», i va afegir que el 60% restant serà per a «beques per a activitats de lleure».